Στη σκαλωσιά

l «Σιδηρά κυρία» απεδείχθη η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Άκαμπτη, αδιάλλακτη, η υπουργός μάλλον εξέπληξε τους πάντες με την «αδιαπέραστη» στάση της. Καμιά απάντηση για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας, της εισφοροαπαλλαγής και, κυρίως, για τις οφειλές του κράτους προς τα Ταμεία. Όμως τούτη τη φορά οργίστηκαν πραγματικά τα εύκολα θύματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η νεολαία. Και να η κατρακύλα στα ποσοστά της ΝΔ.
l «Η κυβέρνηση είναι ώρα να αρχίσει να μαζεύει τις βαλίτσες της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η εμφάνιση του κ. Τσίπρα έφερε τον πανικό σε κάμερες και δημοσιογράφους που τον πολιόρκησαν εξαντλητικά. Μαζί του οι κ. Δημ. Στρατούλης, Ν. Χουντής και η κ. Μαρία Φραγκουδάκη. Ελπίδα έβλεπε στον πρόεδρο του ΣΥΝ ο πάντα μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες Μανώλης Γλέζος.
l Το όλον ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως. Ήταν εκεί και ο Ν. Αθανασάκης και ο Ευάγ. Βενιζέλος και η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου και ο Χρ. Βερελής και ο Ν. Μπίστης και ο Γ. Μίχας και ο Λ. Αποστολίδης και ο Δ. Πιπεριάς και ο Χρ. Πρωτόπαπας. Από δίπλα και ο Δημ. Τσοβόλας – πολύ μόνος.
l Για ήπιες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό έκανε λόγο ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ κ. Απ. Σταύρου. Γι’ αυτό ίσως παρέχεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό Απασχόλησης με απόφασή του να αλλάζει τα πάντα σε ασφαλιστικούς όρους και παροχές, τινάζοντας τις «ήπιες» μεταρρυθμίσεις στον αέρα!
l Σε όλα «ναι» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που τον επισκέφθηκαν για να αναπτύξουν τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την επίλυση του Ασφαλιστικού. Ακόμη να συνέλθουν από την έκπληξη οι συνδικαλιστές.
l Πολυμελής ήταν και η αντιπροσωπεία των αστυνομικών υπαλλήλων στην απεργιακή συγκέντρωση, με επικεφαλής τον κ. Α. Κυριαζίδη.
l Και η νεολαία ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε με πανό και με πολλούς νεολαίους παρόντες. Καιρό είχαμε να δούμε μια τέτοια εμφάνιση. Είδαμε και πανό με υπογραφή «Νέοι ΠΑΣΚΕ».
l «Χάσατε τον προσανατολισμό σας και ασχολείστε τώρα και με τον ν. Ρέππα», νουθέτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τους επικεφαλής ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση, όταν συναντήθηκαν μαζί του. Πρόεδρε, αν τότε είχατε λάβει δρακόντεια μέτρα για την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη εργασία, τη συμμετοχή των εχόντων και κατεχόντων κ.λπ. για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού, σήμερα δεν θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε. Ό,τι απέμεινε από τον νόμο Ρέππα είναι η μείωση των συντάξεων, και μάλιστα με δύο τρόπους, για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους…
l Συνδικαλιστές όπως ο Γ. Κουτρουμάνης, η Λιλ. Βασιλάκου, ο Φιλ. Θωμάς, ο Βαγ. Μουτάφης εξελέγησαν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Δεν εξελέγη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων ΙΚΑ Βασ. Κόκκαλης. Οι πρόεδροι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κ. Γ. Παναγόπουλος και Σπ. Παπασπύρος ανήκουν «εξ οφίτσιο» στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο καθηγητής Αλ. Μητρόπουλος. Περιορισμένη πάντως είναι η παρουσία συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στο καθοδηγητικό αυτό όργανο του ΠΑΣΟΚ.
l «Εάν υπάρχουν κάπου ευθύνες ή παραπτώματα, θα πρέπει να αναζητηθούν πέραν των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Απασχόλησης. Και θα είμαι πολύ ευτυχής και να βρεθούν, αν βρεθούν, εφόσον υπάρχουν και να αποδοθούν ευθύνες»: Δήλωση με σημασία του πρώην υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη σε τηλεοπτική συζήτηση για την απώλεια τεράστιων ποσών από τα ασφαλιστικά ταμεία, πότε με τα ομόλογα, πότε μέσω του χρηματιστηρίου. Πάντως, δεν βλέπουμε η κυβέρνηση της ΝΔ να αγωνιά ούτε για εξηγήσεις και πολύ περισσότερο ούτε για το ξεκαθάρισμα της κλοπής.


Σχολιάστε εδώ