ΠΡΟΣΤΙΜΑ 418. 000 ΕΥΡΩ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΕΣΡ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ!

Είναι εντυπωσιακό, αλλά παρά τις διαμαρτυρίες του ΚΚΕ για τη στάση των τηλεοπτικών σταθμών, το Mega, ο Alpha, το Star, αλλά και η ΝΕΤ δεν δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο στο ΚΚΕ. Μάλιστα, στην περίπτωση του Mega επιβάλλεται το υψηλότερο πρόστιμο, 40.000 ευρώ, έναντι 30.000 ευρώ στα άλλα ιδιωτικά κανάλια και την κρατική τηλεόραση. Θυμίζουμε πως το Mega έχει καταγγελθεί δημοσίως από τον «Ριζοσπάστη» για τις αναφορές του Γ. Πρετεντέρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει και δίκιο η εφημερίδα.

Το ΕΣΡ πήρε θέση και στην υπόθεση της μετάδοσης της ηχογραφημένης συνομιλίας Χίου – Καμπουράκη, επιβάλλοντας το μεγαλύτερο πρόστιμο, 70.000 ευρώ, στο κανάλι. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Γ. Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 100.000 ευρώ, και ο Ν. Τσουράκης, ο οποίος δεν έκρινε πως έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο. Στην περίπτωση της μετάδοσης του βίντεο με την αντιπαράθεση Λαζόπουλου – Καρβέλα στην απογευματινή ζώνη, το πρόστιμο για Alpha και Star ανήλθε σε 30.000 ευρώ. Τέλος, πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για τις «Αποδείξεις» του Νίκου Ευαγγελάτου, στην περίπτωση του καταστήματος βιολογικών προϊόντων «Παπανικόλας», εξαιτίας της χρήσης κρυφής κάμερας και ανακριβούς πληροφόρησης του κοινού. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη, που πρότεινε πρόστιμο 70.000 ευρώ, και οι Ν. Τσουράκης και Κ. Αποστολάς, που πρότειναν να γίνει σύσταση. Παράλληλα απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις θεραπείας που υπέβαλε το Κανάλι Δέκα για προηγούμενες αποφάσεις του ΕΣΡ.

Από σήμερα το «Π» ξεκινάει μια πανοραμική παρουσίαση της δραστηριότητας του νέου Συμβουλίου, καταγράφοντας τα πρόστιμα στους εθνικής εμβέλειας σταθμούς, το ύψος τους, την αιτιολογία και, το κυριότερο, τη στάση των νέων μελών, τα περισσότερα από τα οποία θα βρίσκονται εκτός απρόοπτου σε αυτήν τη θέση έως το 2012.


Σχολιάστε εδώ