Πίσω ολοταχώς στη διατίμηση

Μήπως πρέπει να γυρίσετε πίσω, στην επιβολή ΔΙΑΤΙΜΗΣΗΣ σε κάθε είδος, με βάση κοστολόγιο του υπουργείου Ανάπτυξης, έστω κι αν πάμε κόντρα σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούν το εισόδημα και η ζωή του κάθε εργαζόμενου και γενικά της κάθε οικογένειας;
Είναι ο μόνος τρόπος, κύριε Καραμανλή, έστω και παλιομοδίτικος, που μπορεί να αποδώσει από αύριο το πρωί (!) και να πάψει η ληστεία του κοσμάκη και να μην πληρώνει τον καφέ – νεροζούμι 4 και 5 ευρώ, ή τον χυμό πορτοκάλι 3,5 ευρώ, όταν το κόστος δεν είναι ούτε μισό ευρώ.
Άλλο μέτρο δεν υπάρχει. Τίποτε δεν πρόκειται να γίνει αν βάλετε συνεργεία ελέγχου. Γιατί με τη μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής στους Νομάρχες, από τη στιγμή που είναι αιρετοί και έχουν ανάγκη ψήφων, δεν πρόκειται να «γράψουν» κανέναν μαυραγορίτη, ή θα σβήνουν το πρόστιμο με αντάλλαγμα την ψήφο του.
Και μόνο με το άκουσμα της επαναφοράς της διατίμησης θα τρομάξουν και θα κατεβάσουν τις τιμές… Δοκιμάστε το, κύριε Καραμανλή, και μην ακούτε τους διάφορους παρατρεχάμενους γύρω σας, ότι θα μας κατηγορήσουν για πισωγύρισμα και μέτρα κατά της ελεύθερης αγοράς. Αυτή η καραμέλα, της ελεύθερης αγοράς, απέτυχε, γιατί οδήγησε στην καταλήστευση των καταναλωτών.


Σχολιάστε εδώ