Ο τελικός της επιβίωσης

Σόκαρε πολλούς ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τους 8 της Ευρωλίγκας μετά την ήττα του στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν. Η φημολογία που αναπτύχθηκε ήθελε τους «πράσινους» να ταλανίζονται από εσωτερικά προβλήματα, αλλά στο παρελθόν τόσο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όσο και οι παίκτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ξεπερνούν τις όποιες κρίσεις. Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές.

Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο τελικός Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να αποδείξει ότι χτίζει τη δική του αυτοκρατορία. Στον Πειραιά περιμένουν τον τελικό για να πιστοποιήσουν την ανοδική τροχιά τους και οι πρόσφατες εξαιρετικές εμφανίσεις και οι άνετες νίκες βοηθούν να αυξηθεί η αμφισβήτηση του Παναθηναϊκού. Η εικόνα του «τριφυλλιού» στο Βελιγράδι δεν θύμιζε την άλλοτε κραταιά ομάδα. Κυρίως στον αμυντικό τομέα. Κι εκεί θα επιχειρήσει να χτυπήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος με την επάνοδο του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας γέμισε το οπλοστάσιό του και διαθέτει πλουραλισμό στην επίθεση και ισορροπία ανάμεσα σε περιφέρεια και φροντ λάιν. Για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ο τελικός θα κριθεί από τη νοοτροπία των παικτών του που έχουν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους. Περιμένει, ωστόσο, και τον Κώστα Τσαρτσαρή, η απουσία του οποίου στοίχισε ακριβά στους «πράσινους».

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα καθορίσει το μέλλον αρκετών στελεχών και στις δύο ομάδες. Για κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού θα ʼναι η τελευταία ευκαιρία να πείσουν ότι αξίζουν θέση στο ρόστερ, καθώς το καλοκαίρι αναμένονται εκκαθαρίσεις. Όσο για τον Ολυμπιακό, ο Γιαννάκης περιμένει να διαπιστώσει ποιοι μπορούν να αντέξουν στο βάρος του πρωταθλητισμού, καθώς ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος «θα μας δώσει ψυχολογικό προβάδισμα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και μόνο αν σηκώσουμε το βάρος θα διεκδικήσουμε στα ίσια τον τίτλο».


Σχολιάστε εδώ