Ετέχθη ημίν αρχηγός

Ποιο ήταν αυτό που έμεινε από τη συζήτηση του Ασφαλιστικού στη Βουλή και κυρίως στην επεισοδιακή λήξη με την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ; Την εκτίμηση έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τη νύχτα της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών και Δημ. Τάξης Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με τις δύο εύστοχες παρεμβάσεις του ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέβασε το ποσοστό του λέγοντας:

– Σήμερα εγεννήθη ημίν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εννοώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο.

Η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα πρέπει να προβληματίσει το ΠΑΣΟΚ. Παραμένοντας ήταν σαν να απέρριπτε τα περί φίμωσης που υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Βουλευτής του ΣΥΝ μίλησε για… κωμωδία του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και ήταν όλοι οι βουλευτές που υπέγραψαν την αίτηση παρόντες δεν είχε κανένα επιχείρημα να φύγει.

Γίναμε ουρά…

Από την άλλη μεριά, η εσπευσμένη στήριξη του αιτήματος του Αλαβάνου για δημοψήφισμα εξόργισε και εκνεύρισε πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που με κρύα καρδιά υποχρεώθηκαν να υμνήσουν τα περί δημοψηφίσματος, δίνοντας τα πρωτεία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν έκρυβαν τον θυμό τους… Γίναμε ουρά του Τσίπρα, έλεγαν βρίζοντας…


Σχολιάστε εδώ