επικαιρότητα

1 Ο καθηγητής Δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και ιδρυτής του «Κέντρου για τη Δημόσια Ακεραιότητα» Τσαρλς Λιούις είχε την υπομονή να μετρήσει πόσες φορές ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ είπαν ψέματα για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, σε μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία να πείσουν την αμερικανική και διεθνή γνώμη για τα αίτια που οδήγησαν στον πόλεμο αυτό. Ο καθηγητής Τσαρλς Λιούις κατάφερε να μετρήσει 935 φορές στις οποίες οι Αμερικανοί είπαν δημοσίως ψευδείς ειδήσεις εν γνώσει τους ή παρουσίασαν ψευδή προκατασκευασμένα στοιχεία ότι τάχα ο Σαντάμ Χουεσΐν διέθετε χημικά όπλα μαζικής καταστροφής και είχε στενή συνεργασία με την Αλ Κάιντα και τον Μπιν Λάντεν. Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων (Μάρτιος του 2003) από την εισβολή των Αμερικανών και των Βρετανών στο μαρτυρικό Ιράκ. Ο μεγαλύτερος ψεύτης είναι ο Πρόεδρος Μπους (260 ψευδείς δηλώσεις), μετά έρχεται ο τότε υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, στρατηγός Κόλιν Πάουελ (254 μαύρα ψέματα), και τρίτο στη λίστα των ψευτών βρίσκουμε τον τέως υπουργό Άμυνας Ράμσφελντ (με το φτωχό ρεκόρ των 109 ψευδών δηλώσεων). Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη και το υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι δεν υπήρχε συνεργασία του Σαντάμ με τον Μπιν Λάντεν.

Ο αμερικανός καθηγητής δεν μας είπε για τα ψέματα που σέρβιρε ο άλλος μεγάλος ψεύτης, ο βρετανός πρωθυπουργός, τότε, Τόνι Μπλερ, πλασιέ ανά τον κόσμο των ψευδών στοιχείων made in USA. Ο Μπλερ έγινε καθολικός (ο Πάπας να χαίρεται το απόκτημά του) με την ελπίδα ότι θα πάρει συγχωροχάρτι. Το αίμα όμως των αθώων θυμάτων του Ιράκ θα βαρύνει όλους αυτούς τους ψευταράδες σε όλη τους τη ζωή. Τι κατάφεραν με τα ψέματά τους; Κατέστρεψαν έναν πανάρχαιο λαό με υψηλού επιπέδου πολιτισμό. Δημιούργησαν ερείπια, 1.000.000 νεκρούς Ιρακινούς και αναρίθμητους τραυματίες, 4.000 νεκρούς αμερικανούς στρατιώτες και 4.000.000 ιρακινούς πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Σκόρπισαν τον θάνατο, τη φρίκη και τη δυστυχία σε μια περιοχή που καθόλου δεν απειλούσε τις ΗΠΑ. Και πετρέλαιο γιοκ για τον Μπους και τους πετρελαιάδες του Τέξας. Ήδη, δύο μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες, οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» και η «Ουάσινγκτον Ποστ», ζήτησαν συγγνώμη από τους αναγνώστες τους, γιατί δεν άσκησαν κριτική για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ όπως μεθοδεύτηκε από τους ψευταράδες της παρέας Μπους. Το συμπέρασμα είναι ότι η εξουσία κατασκευάζει την αλήθεια και την είδηση! Ντροπή!

2 Αναταραχή στο Θιβέτ και, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εσωτερική εξέγερση. Βέβαια δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας βλέπουμε εξεγέρσεις της μειοψηφίας, υποκινούμενες στις περισσότερες περιπτώσεις. Το Θιβέτ αποτελεί επαρχία της Κίνας και στις 10 Μαρτίου ήταν η 49η επέτειος της εξέγερσης των Θιβετιανών ενάντια στην κατάργηση του κράτους τους και στην ενσωμάτωσή στην Κίνα. Η επέτειος αυτή έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις στο Θιβέτ, σε ορισμένες πόλεις της Κίνας, στο Νεπάλ και στην Ινδία. Η ζωηρότερη και πλέον αιματηρή διαδήλωση επόμενο ήταν να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Θιβέτ, τη Λάσα, και προκάλεσε τον θάνατο αρκετών διαδηλωτών. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι νεκροί έφτασαν τουλάχιστον τους 20, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι είναι πολύ περισσότεροι. Οι πλέον ζωηροί διαδηλωτές ήταν οι μοναχοί. Και γι’ αυτό οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο τριών μοναστηριών, ενώ σε πολλά άλλα διενεργούνται έρευνες για τη συμμετοχή των μοναχών στις διαδηλώσεις. Στην Ινδία θιβετιανοί μοναχοί ξεκίνησαν πορεία από την Νταραμσάλα, που είναι η έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, προς τη χώρα τους. Η πορεία αυτή διαλύθηκε βίαια από τις αρχές της Ινδίας, ευτυχώς χωρίς θύματα, αλλά με πολλές συλλήψεις. Από την Νταραμσάλα ο εξόριστος Δαλάι Λάμα Τενζίν Γκιάτσο, ο οποίος αρκετές φορές στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θεωρεί το Θιβέτ σαν κομμάτι της Κίνας, τώρα επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον της Κίνας για την αδιάλλακτη στάση της και μετά τις διαδηλώσεις χαρακτήρισε τα μέτρα κατά των διαδηλωτών ως βίαιη καταστολή μιας διαμαρτυρίας του θιβετιανού λαού. Και ο γνωστός Μπερνάρ Κουσνέρ, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, απείλησε με λήψη μέτρων κατά της Κίνας! Έχει γούστο ο μεσιέ Κουσνέρ να βγάλει στην επιφάνεια τίποτε στοιχεία για γενοκτονία στο Θιβέτ, όπως έπραξε και για τον Μιλόσεβιτς… Φαντάζεστε τον γνωστό κατασκευαστή ψευδών στοιχείων να απειλεί! Πάντως πολλοί επιδιώκουν, με αφορμή το πρόβλημα του Θιβέτ, να στριμώξουν την Κίνα και μάλιστα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.


Σχολιάστε εδώ