Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Μερισματική απόδοση της τάξης του 4,3% (με βάση την τρέχουσα τιμή του τίτλου) εισηγείται η διοίκηση της Εθνικής! Για την ακρίβεια θα προτείνει στη γενική συνέλευση απόδοση μερίσματος 1,40 ευρώ, δηλαδή κατά 40% αυξημένο σε σχέση με το 1 ευρώ του 2006. Το πιο αξιοσημείωτο πάντως στη συγκεκριμένη απόφαση είναι πως θα δοθεί στους μετόχους – δικαιούχους η δυνατότητα επανεπένδυσης μέρους του μερίσματος (το 1 ευρώ) σε νέες μετοχές της Εθνικής!
4Για να λέμε την πλήρη αλήθεια κάπου τις είχαμε ξεχάσει. Ο λόγος για τις ασφαλιστικές εταιρείες, έναν κλάδο που αν μη τι άλλο γνώρισε σωρεία ανακατατάξεων το τελευταίο διάστημα και είναι ένας από τους λίγους που «ψηφίζουν» έμπρακτα οι μεγάλοι διεθνείς όμιλοι με τη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία τους (μέσω εξαγορών κυρίως) στην εγχώρια αγορά. Από τις ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών φαίνεται πως ευνοήθηκαν (;) κυρίως η Εθνική Ασφαλιστική και η Ασπίς.
4HSBC: Συνεχίζεται η ενασχόληση της τράπεζας με τον όμιλο Μυτιληναίου. Αυτή τη φορά με τη μορφή έκθεσης – σύστασης για τα μεγέθη της μητρικής αλλά και της ΜΕΤΚΑ.
4Η είδηση έχει ως εξής: «Η πιθανή εξαγορά του χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα από την ΕΧΑΕ ενδέχεται να βοηθήσει την ελληνική εταιρεία στο να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης». Η είδηση αποδίδεται στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η απορία δικιά μας: Εάν όλα είναι τόσο ρόδινα και προχωράμε (ως ΕΧΑΕ) σε επέκταση στην ευρύτερη «γειτονιά» μας, γιατί άραγε οι τράπεζες βιάστηκαν να «ξεφορτώσουν»;
4Άκτωρ: Ποια η σχέση της με τους… Ρώσους; Η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της Lukoil για την κατασκευή δύο νέων μονάδων στα διυλιστήρια της ρωσικής εταιρείας στο Μπουργκάς.


Σχολιάστε εδώ