Αφού τίναξε τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Αράπογλου εκφράζει «φιλεργατικές» απόψεις εναντίον του Ασφαλιστικού!

Υποκριτικό και όψιμο χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον του κ. Αράπογλου για τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων η συνδικαλιστική οργάνωση ΔΑΚΕ, με μια ιδιαίτερα οξεία ανακοίνωσή της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τα 382,5 εκατ. ευρώ που ζητεί ο κ. διοικητής να του χαρίσει το κράτος είναι λιγότερα από τα 15 εκατ. των μετοχών που μοίρασε ως stock option σε συμβούλους, Γενικούς και λοιπούς εκ της ελεύθερης αγοράς προσληφθέντες».
Καταλογίζουν επίσης στον κ. Αράπογλου ότι «με τις διάφορες εθελούσιες εξόδους» κόντεψε να χρεοκοπήσει το Ταμείο Συνάξεως και ότι αναγκάζεται να εκποιεί τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ παρά τις υποσχέσεις τα ελλείμματα του Επικουρικού Ταμείου παραμένουν.
Όσον αφορά δε τις απότομες διακυμάνσεις της μετοχής και την ανεξέλεγκτη μερικές φορές πτώση της, οι εργαζόμενοι τις αποδίδουν στο γεγονός ότι το 25% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει σε ξένους θεσμικούς, ενώ ζητούν τη σταθερή στήριξη του μεριδίου των ασφαλιστικών τους ταμείων.
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ περιλαμβάνει ακόμη καταγγελίες για τις εκτός προκηρύξεως τοποθετήσεις, καθώς και για έξτρα αμοιβές σε ημετέρους οι οποίοι δεν προσφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες, ενώ καταλήγει με αναφορά «σε σκανδαλώδη παραχώρηση θέσεως στάθμευσης σε ιδιαιτέρα Γενικού, την οποία όμως πληρώνει η Τράπεζα».


Σχολιάστε εδώ