«Ασφαλιστική μεταρρύθμιση από τους σταυροφόρους του τίποτα;»

Αποδείχτηκε δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση πιο νεοφιλελεύθερη και από αυτήν μιας κατεξοχήν καπιταλιστικής χώρας, αυτής των ΗΠΑ, η οικονομική πολιτική της οποίας τον τελευταίο καιρό έχει κάνει στροφή προς τον κεϊνσιανισμό και την προώθηση του κρατικού παρεμβατισμού για να προλάβει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες. Η σημερινή κυβέρνηση βάζει τη νεοφιλελεύθερη σφραγίδα της σε ένα νομοσχέδιο ντροπή για την κοινωνική ιστορία αυτού του τόπου. Σπρώχνει τους έλληνες πολίτες στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης για να εξοφλήσει γραμμάτια και για να επανεπιβεβαιώσει το σκληρό, αντιλαϊκό και αντεργατικό της πρόσωπο.
Υποτίμησαν τη νοημοσύνη του πολίτη προφασιζόμενοι την εξοικονόμηση πόρων για το Ασφαλιστικό, όταν αφήνουν ανεξέλεγκτους τους μεγάλους φοροφυγάδες. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν καταβάλλει στα Ταμεία τα χρήματα που αντιστοιχούν στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις του Δημοσίου με συνέπεια τα χρέη του Δημοσίου προς τα Ταμεία να έχουν εκτιναχθεί σήμερα στα 8 δισ. ευρώ από 2,7 δισ. το 2003, ενώ οι απώλειες πόρων από την εισφοροδιαφυγή για το 2007 εκτιμώνται σε 5,8 δισ. ευρώ. Παρέλαβε το 2004 το ΙΚΑ με πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ και σήμερα έχει έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ.
Με τρόπο αλαζονικό και αντιδημοκρατικό, αφού ποτέ δεν συζήτησε με κοινωνικούς εταίρους και εργαζομένους, με τακτικισμούς και μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, βάζοντας τον εισαγγελέα και τον αστυφύλακα να κάνουν τη δουλειά της, και με πρακτικές «διαίρει και βασίλευε» έχει σπείρει την ανασφάλεια απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας και έχει μποϊκοτάρει την εργασιακή ειρήνη. Και μέσα σε αυτό το αντιδημοκρατικό παραλήρημα, το βράδυ της Πέμπτης -εν είδει μάλιστα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος- απαξιώθηκε η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου και στο πεδίο της Βουλής, αφαιρώντας ετσιθελικά τον λόγο από την αντιπολίτευση και εξωθώντας στην αποχώρηση την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Βάλθηκαν οι κυβερνώντες να μας πείσουν ότι είναι οι «Μαρτίνοι Λούθηροι», ότι ο πρωθυπουργός είναι ο «μέγας ρεφορμιστής» αυτού του τόπου. Θα τρίζουν τα κόκαλα τόσο του Λούθηρου όσο και του Καποδίστρια. Έλεος. Πιο πολύ φέρνουν σε «τηλε-ευαγγελιστές δημοκόπους», παρά σε καινοτόμους. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτούς. Στο βάθος δεν είναι η μεταρρύθμιση. Ποτέ δεν ήταν. Αυτό ήταν μόνο ένα προκάλυμμα, ένα επικοινωνιακό «δεκανίκι» για να καλλωπιστεί, για να εξωραϊστεί η βίαια νομοθετημένη καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επιχείρησαν με το πιο αντικοινωνικό νομοσχέδιο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα της νέας μητέρας, του νεοεισερχόμενου στην εργασία, του κουρασμένου εργαζομένου στα βαρέα και ανθυγιεινά, των ατόμων με αναπηρία.
Με ποιο ηθικό ανάστημα μια κυβέρνηση που ενεπλάκη και στη συνέχεια «κουκούλωσε» το σκάνδαλο των ομολόγων μιλάει για ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όταν χτες έπαιζαν και έχαναν τα λεφτά των ασφαλισμένων;
Με τη στάση μας αποδείξαμε ότι καταψηφίζουμε την αβάντα στους λίγους και ισχυρούς και προτείνουμε τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες θέλουν πίσω τις αξίες που τους στέρησαν οι «σταυροφόροι του τίποτα». Είπαμε ΟΧΙ στα κοινωνικά, στα ασφαλιστικά και στα νομοθετικά πραξικοπήματα, λέμε ΝΑΙ στην «Ελλάδα των Αξιών».

* ΅Ο κ. Γρηγοράκος είναι Γιατρός, Αναπληρωτής Καθηγητής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παν/μίου Αθηνών και Βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ


Σχολιάστε εδώ