«Χέρι» και στις «παροχές» προς αναπήρους!

Περικοπές στις «παροχές» και προς τους αναπήρους ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών. Οι εξαγγελίες για μέτρα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως τονίζουν, που θα διευκολύνουν τους τυφλούς στις τηλεπικοινωνίες, είναι χωρίς αντικείμενο, αφού ήδη αυτά ισχύουν εδώ και χρόνια με προγενέστερες υπουργικές αποφάσεις. Το μόνο καινούργιο, προσθέτουν, είναι η προϋπόθεση που τίθεται εφεξής ότι ένα ζευγάρι τυφλών, προκειμένου να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις, θα πρέπει το εισόδημά του να μην υπερβαίνει το 20% του κατώτερου ατομικού αφορολόγητου εισοδήματος.
Δηλαδή για πρώτη φορά το υπουργείο προσπαθεί να «μπάσει» από την πίσω πόρτα τη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων, γεγονός που δεν ισχύει μέχρι σήμερα σε καμία παροχή για λόγους προβασιμότητας και ίσης μεταχείρισης των πολιτών, δεδομένου ότι ως τώρα τουλάχιστον μοναδικό κριτήριο για όλα αυτά ήταν αυτή καθαυτή η ύπαρξη της αναπηρίας και σκοπός της παροχής η άμβλυνση των ανισοτήτων στις ευκαιρίες που αυτή επιφέρει.
Το αναπηρικό κίνημα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση κανένα άλλο κριτήριο για τις όποιες διευκολύνσεις ή παροχές εκτός από αυτή καθαυτή την αναπηρία.


Σχολιάστε εδώ