τυποΘεσσαλονίκη

~Πέντε ολόκληρους μήνες έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Εγνατία», καθώς ο Πέτρος Πυλωρίδης επιμένει να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του προς τους εργαζομένους σ’ αυτόν. Είδαν και απόειδαν οι συνάδερφοι, βλέποντας τις υποσχέσεις που τους έδινε ο εκδότης να μένουν ανεκπλήρωτες, και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Ως απάντηση ο εκδότης ανέστειλε την έκδοση της εφημερίδας. Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ μάλλον θα δεήσει να ασχοληθεί με το θέμα της «Εγνατίας», της οποίας ο εκδότης Πέτρος Πυλωρίδης επιμένει να παριστάνει τον εκδότη δίχως να πληρώνει τους έτσι κι αλλιώς χαμηλόμισθους εργαζόμενους στην εφημερίδα του.

~Φορτηγά, βανάκια και καραβάν, αγόρασε η «Μακεδονία», προκειμένου να διανέμει η ίδια τις εφημερίδες της σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, απαλλασσόμενη από τις υπηρεσίες του πρακτορείου Τύπου, στου οποίου τη μετοχική σύνθεση κυρίαρχη θέση έχουν οι εκδότες του ανταγωνιστή «Αγγελιοφόρου». Τα οχήματα παραγγέλθηκαν και οσονούπω καταφτάνουν, κηρύσσοντας την έναρξη της λειτουργίας της νέας εταιρείας διανομής Τύπου, την αδειοδότηση της οποίας εξασφάλισε η «Μακεδονία» από το υπουργείο Τύπου.

~Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, η «Μακεδονία» αλλάζει χαρτί εκτύπωσης, καθώς τότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του νέου σύγχρονου πιεστηρίου που εξασφάλισε η Σουλοπούλου. Ως πρώτο βήμα του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος αναφέρεται ο εξοπλισμός ένθεσης περιοδικών και διαφόρων εντύπων, που συνοδεύουν την κυριακάτικη έκδοση του φύλλου.

~Την ίδια περίοδο λέγεται πως θα καταφτάσει στην πόλη και θα αναλάβει τα διευθυντικά της καθήκοντα η νέα ηγετική δημοσιογραφική ομάδα της «Μακεδονίας», η οποία θα επιδιώξει να οδηγήσει την εφημερίδα στην ηγετική θέση που είχε κάποτε στον Τύπο της βόρειας Ελλάδας. Για να δούμε τι θα δούμε…

~Στο πλευρό γνωστού πρωτευουσιάνου εργένη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος -γνωστού μπον βιβέρ, γόνου «γαλάζιου» πολιτικού τζακιού- εμφανίζεται, εσχάτως, γνωστή τηλεπερσόνα της Θεσσαλονίκης, που αυτολανσάρεται ως η επίσημη αγαπημένη, δηλώνοντας πως «η σχέση της είναι σοβαρή και θα πάει… μακριά». Ναι, ναι, αυτή που κατέβηκε στην Αθήνα για να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά έμεινε στα αζήτητα.

~Δεν ξέρω τι λέει ο γιος του μπαμπά, αλλά το σούσουρο κατέκλυσε τα καρναβάλια της Κοζάνης, όπου εμφανίστηκε ο βουλευτής έχοντας πλάι του την περί ης ο λόγος, ντυμένη… star.

~Δικαιώνονται έτσι οι «κακές γλώσσες» της πόλης, που εξέφραζαν την απορία τους για την εκπομπή που όψιμα -μεσούσης της τηλεοπτικής περιόδου- απέκτησε η εν λόγω κυρία στο κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης. Θα μου πείτε, γιατί ο καλός της τη βόλεψε στην ΕΡΤ3 και όχι κάπου στην Αγία Παρασκευή; Γιατί, για να την έχει δίπλα του;

Ίσως ακριβώς για να την ξεφορτωθεί…

~Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις θέσεις της για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, τις οποίες θα καταθέσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να δώσει την Τετάρτη η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Ο αρχικός σχεδιασμός, για τις 12 το μεσημέρι, συνέπιπτε με την ώρα έναρξης της τρίωρης στάσης εργασίας για το Ασφαλιστικό που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΜ-Θ. Έτσι, οι του ΠΑΣΟΚ τη μετέθεσαν για τις 3 μ.μ., ενώ λόγω της ώρας τη μετέφεραν στο ουζερί «Αγορά».

~Μετά την παραίτηση του συναδέλφου Χρήστου Φραντζανά από τη θέση του εργασιακού εκπροσώπου στην Ιδιωτική Ραδιοτηλεόραση, λόγω αλλαγής χώρου εργασίας και μετάβασής του στην Αθήνα, τη θέση καταλαμβάνει η επιλαχούσα συνάδελφος Ελισάβετ Σταυριανίδου.

Ο Θεσσαλονικιώτης


Σχολιάστε εδώ