Στη σκαλωσιά

l Λάκης Λαζόπουλος για πάντα. Η σκηνή με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να «επιδεικνύει» την υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και να τρομοκρατεί τον γυναικόκοσμο, «έγραψε». Απλοί βοηθοί του κ. Λαζόπουλου, όλοι όσοι μαζί με τους εργαζόμενους πολεμάμε να μην υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ό,τι απέμεινε από αυτό που ονομάζεται δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Όμως:
l Λάθος του Λάκη Λαζόπουλου η αρνητική ματιά
για όλους τους δημοσιογράφους. Η μεγάλη
πλειοψηφία «τρέχει σαν τον Βέγγο», αμείβεται
ελάχιστα και η δουλειά, κυρίως των νέων παιδιών,
δεν είναι εξασφαλισμένη. «Προσκυνημένοι» και
«παπαγαλάκια» υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Απλώς, αυτή η μικρή μειοψηφία φαίνεται και ακούγεται πιο πολύ. Δυστυχώς…
l Δύο πρόεδροι συναντήθηκαν στους δρόμους την Τετάρτη το μεσημέρι. Ο Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) και ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΝ). Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια που πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σμίγει με κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται. Σύνηθες για τους επικεφαλής του ΣΥΝ. Η θερμή χειραψία των «δύο» έκανε πολλούς από μας να αναρωτηθούμε; Θα συναντηθούν άραγε στο μέλλον σε επίπεδο Βουλής; Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα την ίδια μέρα είχε πάει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
l «Και τώρα είναι κοντά μας, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ
Ανδρέας Παπανδρέου». Η εκφωνήτρια ανακοινώνει την άφιξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο συλλαλητήριο
ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Αντιλαμβάνεται το λάθος η συνδικαλίστρια και διορθώνει αμέσως μετά το γλωσσικό
ολίσθημα. Και ο αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Φίλ. Ταυρής λέει στο στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Στ. Ανέστη: «Μόνο μια
νεκρανάσταση φαίνεται ότι μπορεί να σας
σώσει…». Πολύ ατυχές πάντως το συμβάν,
καθώς δημιούργησε μεγάλη αμηχανία…
l «Βασιλιάδες των προνομιούχων αναδεικνύονται
από την κυβερνητική προπαγάνδα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Στο τσάκα τσάκα να το νομοσχέδιο, η τροπολογία στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς η
απεργία δημιούργησε βουνά σκουπιδιών που φθάνουν πια και στο Μαξίμου. Να υπενθυμίσουμε όμως ότι μήνες πριν το ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε τη δαπάνη που απαιτείται για ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στην καθαριότητα. Θα μας πουν καχύποπτους αν σκεφτούμε πως όλα γίνονται για αποδυνάμωση του απεργιακού αγώνα. Σύντομα θα δείξει τι ακριβώς συμβαίνει.
l Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα συζητούσε την Τετάρτη η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), για να εκφέρει την καθιερωμένη «γνώμη». Επί 4 (!) ώρες, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων συνεδρίαζαν προκειμένου να καταλήξουν με πιο διαδικαστικό τρόπο θα συζητούσαν το επίμαχο νομοσχέδιο. Πάντως, βιομήχανοι και έμποροι στηρίζουν το κυβερνητικό νομοθέτημα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση) διαφωνούν ριζικά και στη μέση η ΔΑΚΕ που βρίσκει και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Αναμένεται με ενδιαφέρον η διατύπωση της «γνώμης» προς την υπουργό Απασχόλησης.


Σχολιάστε εδώ