ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Ο Μπάγεβιτς, ωστόσο, περνάει καλά στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά όσο χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Λάμπρου Σκόρδα, ο οποίος έχει επενδύσει πολλά στην παρουσία του κορυφαίου προπονητή από τότε που δημιουργήθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Οπότε, δεν έχει λόγο να βάλει εκ νέου σε κίνδυνο την ψυχική υγεία του.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάγεβιτς ξέρει ότι την επόμενη σεζόν έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του να ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ειδικά στην περίπτωση που κατακτήσουν οι «κίτρινοι» το κύπελλο, τον πρώτο τίτλο έπειτα από περίπου 35 χρόνια.

Πέρα από την αποθέωση την οποία θα γνωρίσει από τους οπαδούς, ο Ντούσκο θα επιδιώξει να μετατρέψει τον Άρη σε ισότιμο διεκδικητή του τίτλου και παράλληλα θα στοχεύσει σε αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Για να επιτευχθούν υψηλοί στόχοι η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειάζεται αναμφίβολα ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Θέλει παίκτες με νοοτροπία νικητή και δυνατότητα να κάνουν άμεσα τη διαφορά. Αντέχουν, όμως, τα οικονομικά της ΠΑΕ τέτοιες επενδύσεις; Τα εγγυημένα έσοδα από την παρουσία της ομάδας στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ θα επιτρέψουν στον Σκόρδα να κινηθεί άνετα στις μεταγραφές.

Πρώτα απ’ όλα, όμως, θα πρέπει να διασφαλίσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ την παραμονή των πρωτοκλασάτων παικτών, δηλαδή, του Αβραάμ Παπαδόπουλου, του Σέρχιο Κόκε και του Νάτσο Γκαρσία. Οι τρεις παίκτες βρίσκονται στο στόχαστρο των μεγάλων ομάδων της Αθήνας και η πίεση που ασκείται στον Άρη είναι έντονη, παρά τη σθεναρή αντίσταση του Σκόρδα.

Έως πότε, όμως, θα καταφέρνει ο ισχυρός άνδρας του Άρεως να απορρίπτει τις προτάσεις για την παραχώρηση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών; Εάν εγγυηθεί στον Ντούσκο την πλήρη ικανοποίηση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, τότε θα γίνει το μεγαλύτερο βήμα για την παραμονή του πολύπειρου προπονητή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Άλλη προϋπόθεση αφορά στην ανανέωση των συμβολαίων με τον Κώστα Χαλκιά και τον Ρονάλντο Γκιάρο. Οι επαφές βρίσκονται σε καλό σημείο και εδώ ενδέχεται να καταγραφεί θετική εξέλιξη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η 3η προϋπόθεση αφορά στην εν λευκώ διαχείριση από τον Μπάγεβιτς του μεταγραφικού σχεδιασμού. Πρόκειται για την πιο δύσκολη παράμετρο, η οποία θα καταδείξει τις προθέσεις των δύο πλευρών και θα προαναγγείλει τη σχέση Σκόρδα – Ντούσκο την επόμενη περίοδο. Οι πιθανότητες, πάντως, φέρονται υπέρ της παραμονής του Μπάγεβιτς στον πάγκο των «κίτρινων».


Σχολιάστε εδώ