Κάτω στον Πειραιά

Στην κινητοποίηση ήταν παρόντες όλοι οι αντιδήμαρχοι και πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ από τη μειοψηφία είδαμε μόνο τον Γιώργο Δαβάκη. Βλέπετε η αντιπολίτευση δεν… ζορίζεται από την οικονομική στενότητα και δεν την… πολυνοιάζει. Όταν πάρουν την εξουσία, μόνο τότε, τρέχουν να πάρουν τα… όπλα τους!

// Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας θα έχει την Τετάρτη ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας. Το ραντεβού το ζήτησε ο ίδιος ο «ψηλός» για να δει τι θα κάνει με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που… θυμήθηκε να πάρει τώρα από τον Πειραιά τα τοκοχρεολύσια από τα δάνεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η κυβέρνηση, διά των εκπροσώπων της, έχει πολλές φορές δεσμευθεί πως το Ταμείο Παρακαταθηκών δεν θα διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από τον Πειραιά, πέρα από αυτά που παίρνει από κάθε δήμο για ανάλογες περιπτώσεις. Όμως ο πρόεδρος του Ταμείου, κ. Βιτζηλαίος, φαίνεται ακολουθεί δική του τακτική και κοντεύει να… πνίξει οικονομικά τον Πειραιά. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση θέλει να ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος για να δει τελικά τι θα κάνει. Γιατί δεν είναι δυνατόν άλλα να περιμένει κι άλλα… να του συμβαίνουν στον Πειραιά.

// Μεγάλη σύσκεψη έγινε την Παρασκευή στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή όλων των αθλητικών παραγόντων της πόλης, προκειμένου να διεκδικήσει ο δήμος την αθλητική του ανάδειξη και την αξιοποίηση των όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος του δημάρχου είναι να γίνει ο Πειραιάς αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας, μια και λόγω της θέσης του μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, είτε αυτές γίνονται στην ξηρά είτε στη θάλασσα. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος θα διεκδικήσει και συμμετοχή στη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και όλων των κρατικών αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του.

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να επανεξεταστεί το θέμα των αθλητικών χώρων του Πειραιά, που είναι εξαιρετικά λίγοι και να αξιοποιηθούν οι χώροι που δεν έχουν ακόμα τσιμεντοποιηθεί, όπως εκείνοι στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ.

// Στις 29 Μαρτίου θα γίνουν οι εκλογές για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Στην Αθήνα έχουν γραφτεί για να πάρουν μέρος 2.000 νέοι και στον Πειραιά ξεπέρασαν τους 1.000. Άλλη μια ένδειξη της σωστής οργάνωσης και της κινητοποίησης που έγινε.

// Μνημόνιο μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και του δήμου υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα με θέμα τη διευκόλυνση όσων θέλουν να ψωνίζουν στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες πάρκινγκ στην πόλη, όποιος ψωνίζει στον Πειραιά με την απόδειξη πληρωμής θα παίρνει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ χωρίς να πληρώνει. Έτσι πιστεύεται ότι θα διευκολυνθεί η κίνηση στην αγορά του Πειραιά και θα αυξηθεί η κίνηση στα μαγαζιά, ιδίως τις επόμενες μέρες που έρχεται το Πάσχα.

// Η πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών και η απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή Πυροβολεία του όρους Αιγάλεω ήταν τα θέματα της συνάντησης του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη με τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη. Ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το θέμα της αύξησης των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της πόλης τόσο προς Αθήνα όσο και προς Πειραιά, καθώς παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις. Ο υπουργός επικαλέστηκε έλλειψη προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα.

Όσον αφορά την απομάκρυνση των κεραιών από τη θέση Πυροβολεία του όρους Αιγάλεω, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Κορυδαλλού, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι κεραίες θα έχουν απομακρυνθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2009, με τη μετατροπή του σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό, την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και τη μεταφορά τους στο πάρκο κεραιών με ψηφιακό σήμα.

// Η Βίκυ Λέανδρος ήλθεν, είδεν και απήλθεν από τον Πειραιά, όπως και οι υπόλοιπες βεντέτες του είδους. Η πολύμηνη απουσία της μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο, έχει γίνει αιτία να σκέπτονται κάποιοι επιλαχόντες της πλειοψηφίας να ζητήσουν από τον περιφερειάρχη να την κηρύξει έκπτωτη του αξιώματος και να την αντικαταστήσει.


Σχολιάστε εδώ