«Κάλπικη σούπα»…

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι σύνεδροι στα διάφορα πηγαδάκια, φάγαμε τόση σούπα που δεν θα τη θέλουμε ούτε ζωγραφιστή. Την πρώτη μέρα σούπα από κοτόπουλα Βοκτάς, τη δεύτερη από κοτόπουλα Μιμίκος, την τρίτη από κοτόπουλα Ηπείρου και την τέταρτη και τελευταία σούπα κάλπης. Δηλαδή κάλπικη σούπα. Είπα κάλπικη σούπα και σήμερα γίνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 150 περίπου αιρετών εθνικοσυμβούλων του Κινήματος. Αν βέβαια η ΔΕΗ δεν κόψει το ρεύμα στο Τάε Κβον Ντο και αντί για ψηφοφορία έχουμε εκκλησία με κεριά. Για φανταστείτε να βγουν το βράδυ τα αποτελέσματα με κεριά. Ποιος ακούει ποιον, θα γίνει ο μεγάλος εσπερινός από καταγγελίες. Ας ευχηθούμε να πάνε σήμερα όλα καλά και να βγουν όσοι και όσες έχουν επιλεγεί από γραμμιτζήδες και γραμμάρχες. Έχουμε και λέμε, ο Γιώργος επιθυμεί να εκλεγούν οι άνθρωποί του ή καλύτερα όσοι τον στήριξαν στις εκλογές της 16ης Νοεμβρίου. Οι σταυράρχες του Γιώργου έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τους Νίκο Αθανασάκη, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Πωλίνα Λάμψια, Λένα Κουτσιμπού, Θανάση Τσούρα, Νίκο Κοτζιά, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργο Πετρουλάκη, Χρήστο Κοκκινοβασίλη, Σωτήρη Ζώτο, Βάσω Τσιμπίδα, Χρήστο Αβραάμ από τα δίκτυα και τη νεολαία τους Βρυώνη, Μάνεση, Χάρι Βιρβαλάκη, Οικονόμου, Τριαντάφυλλο και Παρλαντζά. Επίσης έχει δώσει εντολή να εκλεγεί ο υπεύθυνος Τύπου Γιώργος Ελενόπουλος, η Έφη Χαλάτση, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Κώστας Ασκούνης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Νίκος Γιαννέτος, ο Θανάσης Πατσέλος, ο Πέτρος Λάμπρου, ο Διονύσης Τσούτσης και η Φώφη Γεννηματά.
Οι συνδικαλιστάδες έχουν τη δική τους λίστα, με πρώτους τον Πολυζωγόπουλο, τον Γιάννη Παναγόπουλο, τον Βαγγέλη Μουτάφη, τον Νίκο Φωτόπουλο, τον Θωμά Φίλιππο και την Καίτη Τριανταφυλλοπούλου.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία με τον Χρήστο Παπουτσή στηρίζει τους Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, Πέτρο Λάμπρου, Δημήτρη Κοτρόγιαννο, Ζωή Καρκούλια, Χρήστο Σαλελέ, Κώστα Παπαντωνίου και Σωτηρία Δάλλα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου στηρίζει τους Χρήστο Πρωτόπαπα, Τάσος Κουρκουτάς και Ευαγγελία Σχοιναράκη. Η Κοινωνική Αριστερά Άκη Τσοχατζόπουλο, Αντώνη Κοτσακά, Γιώργο Ραφτόπουλο και το Ρεύμα Βενιζέλου τους Γ. Χαλβατζόγλου, Ν. Μπίστη, Π. Κουκουλόπουλο, Στέλιο Αγγελούδη, Θ. Θεοχαρίδη, Λ. Κατσικαρέλη, Γ. Πέππα, Έφη Μπέκου, Βάνια Ανδρέου, Σ. Σπαθή, Ν. Ανδρουλάκη, Δ. Σακελάρη, Λ. Κανελόπουλο, Α. Καραμάνου, Β. Κίτσιο και Τάσο Χειβιδόπουλο και Γρηγόρη Φελώνη.
Υπάρχουν και οι λεγόμενοι αδέσποτοι που έχουν χαλαρή στήριξη από τα διάφορα επιτελεία και δίνουν μάχη να βγουν, όπως ο Λαλιωτικός Γιώργος Τσολιάς, που είναι πολυσυλλεκτικός και τον ψηφίζουν και άλλες τάσεις.
***
Πηγαδάκι 1. Ο Βαγγέλης είπε στον Γιώργο με την ομιλία του ότι αυτός είναι αετός και έχει δικά του φτερά και θέλει αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ και όχι χαρταετός σαν τον Γιώργο που χρειάζεται ουρά για να πετάξει και κάνει κόρτε στον ΣΥΝ.
Πηγαδάκι 2. Ο Λοβέρδος επέμενε ότι το ΠΑΣΟΚ πάσχει από στίγμα πολιτικό, κάτι που ο ίδιος το είχε επισημάνει προ πολλού, αλλά κάποιοι δεν τον άκουγαν και τώρα οι περισσότεροι σύνεδροι έχουν ασπαστεί τη θέση του.
Πηγαδάκι 3. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, έλεγε σύνεδρος, είναι στον Συνασπισμό.
Πηγαδάκι 4. Ο πιο περιζήτητος συνομιλητής ήταν ο Λαλιώτης. Με τόση πείρα ο Ναπολέων του Κινήματος ήταν στο επίκεντρο των συνέδρων.


Σχολιάστε εδώ