Επικαιρότητα

1Ένταση στη Νότια Αμερική άνοιξε άλλη μια εστία κρίσης, που καθώς φαίνεται οφείλεται στη ραγδαία εξάπλωση των αριστερών δυνάμεων στην περιοχή αυτή και στην προσπάθεια των ΗΠΑ να περιορίσουν τη δραστηριότητα των Αριστερών και ειδικά του δυναμικού προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Τα γεγονότα γνωστά. Την 1η Μαρτίου η Κολομβία του δεξιού φιλοαμερικανού Προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε βομβάρδισε βάσεις εξόρμησης των κολομβιανών αριστερών ανταρτών στο γειτονικό τους Εκουαδόρ και στη συνέχεια έστειλε και χερσαίες δυνάμεις μέσα στο έδαφός του για να χτυπήσουν τους αριστερούς αντάρτες. Ό,τι δηλαδή έκανε και η Τουρκία στο βόρειο Ιράκ. Ο κολομβιανός Πρόεδρος δικαιολόγησε την πολεμική αυτή επιχείρηση, ισχυριζόμενος ότι η εισβολή στη γειτονική του χώρα ήταν αναγκαία, καθώς οι αριστεροί αντάρτες (που σήμερα ελέγχουν περίπου το ήμισυ των εδαφών της Κολομβίας) διατηρούν βάσεις εξόρμησης στη Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ, που κατά σύμπτωση έχουν αριστερούς Προέδρους. Η στρατιωτική εισβολή στο Εκουαδόρ είχε ως αποτέλεσμα η Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών να καταδικάσει την εισβολή, την οποία χαρακτήρισε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Εκουαδόρ. Ο Τσάβες έστειλε στρατό στα σύνορα με την Κολομβία και την προειδοποίησε ότι τυχόν παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του ισοδυναμεί με πόλεμο. Αυτά είναι τα μέχρι σήμερα γεγονότα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας ισχυρίζεται ότι τους αριστερούς αντάρτες τους στηρίζει οικονομικά ο Τσάβες, τη στιγμή που το δεξιό καθεστώς της Κολομβίας στηρίζεται, οικονομικά και πολιτικά, από την Ουάσινγκτον στην προσπάθειά της να σταματήσει την προέλαση των αριστερών δυνάμεων στη Νότια Αμερική. Έτσι, στην αμερικανική ήπειρο διεξάγεται ένας αγώνας με πρωταγωνιστές ουσιαστικά τον Πρόεδρο Μπους και τον Τσάβες. Και μέσα στο πλαίσιο του αγώνα αυτού πρέπει να τοποθετήσουμε τα συμβαίνοντα σήμερα στην Κολομβία. Και δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Νότια Αμερική βρίσκεται στη ζώνη των ζωτικών συμφερόντων της, τίποτε δεν αποκλείει μελλοντικά να έχουμε κι εκεί «θερμά» επεισόδια, τουλάχιστον όσο θα διαρκεί η προεδρία Μπους.
2Έγκλημα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με ηθικό αυτουργό την ηγεσία των ΗΠΑ και φυσικό αυτουργό τον εβραίο πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ! Με το που μπήκε ο Μάρτης ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 180 Παλαιστινίους, χώρια οι τραυματίες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί ήταν άμαχοι (γυναικόπαιδα και υπερήλικες). Η επιδρομή αυτή των Εβραίων ήταν μια κατάφωρα δυσανάλογη «τιμωρία» στην επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς με αυτοσχέδιες ρουκέτες εναντίον εβραϊκών θέσεων, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός Εβραίου. Και τώρα η κυβέρνηση του εβραϊκού κράτους απειλεί, διά στόματος του υφυπουργού Άμυνας Ματάν Βιλνάι, με ολοκαύτωμα τους Παλαιστινίους! Η απομόνωση της Λωρίδας της Γάζας από τους Εβραίους, τώρα, έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση. Τα τρόφιμα, τα φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σπανίζουν. Πολλοί ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία, τα οποία μένουν χωρίς ρεύμα επί 8 έως 12 ώρες κάθε μέρα και έτσι λειτουργούν ελλιπώς, είναι, δηλαδή, ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Το 40% των Παλαιστινίων της Γάζας είναι άνεργοι και το 80% του πληθυσμού απειλείται από την πείνα και την έλλειψη φαρμάκων. Όλοι αυτοί οι «καταδικασμένοι» εξαρτώνται πλέον από την ξένη ανθρωπιστική βοήθεια! Πού είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Πού είναι οι πολιτικοί και άλλοι παράγοντες που τάχτηκαν στο παρελθόν υπέρ των αμερικανικών πολεμικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Σερβία, για τάχα ανθρωπιστικούς λόγους; Πού είναι τα λαλίστατα ΜΜΕ της Δύσης; Όλοι άφωνοι στο έγκλημα της Γάζας! Γιατί όμως αυτή η σύμμαχος με το έγκλημα σιωπή αυτών που έχουν «φωνή» για άλλες ασήμαντες ή προκάτ περιπτώσεις; Όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος του παλαιστινιακού λαού πρέπει να συνδεθούν με τα εξής δύο γεγονότα: Πρώτον, γράφτηκε στον αμερικανικό Τύπο, χωρίς να διαψευστεί ακόμη, ότι ύστερα
από προσωπική εντολή του Προέδρου Μπους η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις ανέθεσε στον σύμβουλο Εθνικής
Ασφάλειας Έλιοτ Έιμπραμς την υλοποίηση μυστικού σχεδίου για πρόκληση εμφυλίου πολέμου μεταξύ των Παλαιστινίων, και δεύτερον, ο παλαιστίνιος φιλοαμερικανός «Πρόεδρος»Αμπάς, στις 27 Φεβρουαρίου, έκανε την εμπρηστική δήλωση ότι η Αλ Κάιντα είναι παρούσα στη Γάζα και η Χαμάς είναι σύμμαχός της! Επιδιώκουν αμερικανοί και εβραίοι ηγέτες να στρέψουν τη φιλοαμερικανική οργάνωση Φατάχ εναντίον της Χαμάς και να εξοντώσουν την τελευταία με εμφύλιο πόλεμο, εμφανίζοντάς την σαν τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για τα δεινά του παλαιστινιακού λαού! Σατανικό σχέδιο που απέτυχε!


Σχολιάστε εδώ