ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΑΝ αληθεύουν οι πληροφορίες που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, το πιθανότερο είναι ότι ο Στ. Δήμας κουράστηκε από το υγρό κλίμα της Κεντρικής Ευρώπης και θέλει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Δεν θα είχε, λέγεται, σοβαρές αντιρρήσεις να εγκαταλείψει το πόστο του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια… ταπεινή θέση στην κυβέρνηση Καραμανλή. Το ενδεχόμενο διχάζει ήδη τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Ορισμένοι «πολεμοχαρείς» υπερθεματίζουν για τη «μεγάλη επιστροφή» με το σκεπτικό ότι η… συνύπαρξη Στ. Δήμα και Γ. Σουφλιά στο ίδιο τραπέζι θα κάνει πιο ενδιαφέρουσες τις συνεδριάσεις των κυβερνητικών οργάνων. Κι άλλοι που -καλώς ή κακώς- θυμούνται τη θητεία του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνουν τάματα στον Μπαρόζο να τον κρατήσει κοντά του.
o ΑΓΩΝΙΩΔΗ τηλεφωνήματα από βουλευτές και στελέχη δέχονται στο Μαξίμου. «Κάντε κάτι με το Ασφαλιστικό και τις απεργίες, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, θα έχουμε μεγάλο κόστος» είναι το… κεντρικό μήνυμά τους. Τι τους απαντούν από το πρωθυπουργικό μέγαρο; Σε γενικές γραμμές: «Κάντε υπομονή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη». Τι θα συμβεί τότε; Θα ψηφισθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις (ή μήπως τις προσδοκίες;) της κυβέρνησης θα τελειώσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και… κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του! Θα έχει προηγηθεί η μεγάλη απεργία της Τετάρτης, οπότε «θα εκτονωθεί ο κόσμος» όπως πιστεύουν. Χωρίς να θέλω να προδικάσω τις εξελίξεις, επισημαίνω ότι το τελευταίο εξάμηνο καμία από τις προβλέψεις της κυβέρνησης δεν έχει επιβεβαιωθεί.
oΒΑΣΑΝΑ που έχει ο κόσμος… Παραπονείται, μαθαίνω, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο Β. Μαγγίνας γιατί κανείς μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση δεν βγήκε δημοσίως να αναγνωρίσει την… προσφορά (;) του στην προετοιμασία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Κι όταν λέει κανένας, δεν εννοεί προφανώς τον πρωθυπουργό, διότι στην περίπτωση αυτή θα γελούσαν και οι Ινδοί που φρόντιζαν το αναψυκτήριό του. Στη διάδοχό του Φ. Πάλλη Πετραλιά αναφέρεται. Θα τον συμβούλευα να μη συνεχίσει να… αναφέρεται. Καθόσον αν η κ. Πετραλιά εξηγήσει δημόσια τι ακριβώς παρέλαβε όταν ανέλαβε το υπουργείο θα χρειαστεί να κάνει μια γλαφυρή περιγραφή της εικόνας που παρουσιάζει η Πάρνηθα μετά τις πυρκαγιές. Καμένη γη…
oΟΧΙ, δεν πρόκειται από τη Ν. Δημοκρατία να «σηκώσουν» το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, που κρίθηκε ανυπότακτος και πρέπει τώρα να πάει φαντάρος. Επίσης δεν πρόκειται να «παροτρύνουν» το Εκλογοδικείο να αποφασίσει την έκπτωσή του από το βουλευτικό αξίωμα. Για έναν κυρίως λόγο: «Αν χάσει την έδρα του θα τον διαδεχθεί η Αθήνη-Τσούνη, οπότε θα ξεκινήσει ξανά η συζήτηση αν θα έρθει στη Ν. Δημοκρατία», έλεγαν παράγοντες της Ρηγίλλης. Και πρόσθεταν χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο που θα θέλαμε να μας συμβεί είναι να απαντάμε σε ερωτήσεις αν θα συνεργαστούμε με την… εθνική χαστουκίστρια».
oΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ… άνθρωποι είναι αυτοί οι έλληνες διπλωμάτες. Σε σημείο να πιστεύουν ότι πίσω από την κυβερνητική κρίση στα Σκόπια «κρύβονται»… ξένες δυνάμεις. Για την ακρίβεια υποστηρίζουν ότι η ξαφνική «ανταρσία» του αλβανικού κόμματος είναι «δουλειά» των Αμερικανών που προσπαθούν με τον τρόπο αυτόν να κάμψουν την αδιαλλαξία του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι και των υπολοίπων στο θέμα της ονομασίας. Επιπλέον σημειώνουν ότι ο επικεφαλής του αλβανικού κόμματος Μεχούτ Θάτσι υπήρξε το… αγαπημένο παιδί των Αμερικανών τις μέρες του εμφυλίου με τους Σέρβους.
oΤΗ δυσφορία του Κ. Παπούλια προκάλεσε -όπως πληροφορούμαι- ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ με τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Κι αυτό γιατί μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Παναγόπουλος μετέφερε ελαφρώς… διογκωμένα τα όσα είπε στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στενοί συνεργάτες μελέτησαν αναλυτικά τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΣΕ, είδαν τη… διαφορά, αλλά έκριναν ότι δεν έπρεπε να κάνουν κάτι, διότι η υπόθεση θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. Σημειώνω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απόψεις που έχει εκφράσει κατ’ ιδίαν ο κ. Παπούλιας έχουν βγει προς τα έξω παραποιημένες από συνδικαλιστές.


Σχολιάστε εδώ