Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Tράπεζες και… ξερό ψωμί! Νέο μπαράζ εκθέσεων-συστάσεων για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο από μεγάλους οίκους του εξωτερικού με τους συνήθεις πρωταγωνιστές να δίνουν και πάλι το «παρών»! Πρώτη -χρονικά- η Citigroup, η οποία σε έκθεσή της διατηρεί την αισιοδοξία της για τον κλάδο των ελληνικών τραπεζών και στις κορυφαίες επιλογές της περιλαμβάνει τις: Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank και Εθνική Τράπεζα. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί η Merrill Lynch. Σε έκθεσή της χαρακτηρίζει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο «ελκυστικό», προβλέπει πως και το 2008 θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά από πλευράς απόδοσης και κερδών και τονίζει πως οι καλύτερες επιλογές είναι οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Το… «μαγικό» στην όλη υπόθεση είναι πως μετά τις ραγδαίες εξελίξεις -και την κατακρήμνιση δεικτών και αποτιμήσεων- του τελευταίου διαστήματος, οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται σήμερα σε επίπεδα 2005!

4Elmec: Αύξηση 203% στα κέρδη και ανακοίνωση για διανομή μερίσματος 0,59 ευρώ. Οψόμεθα για τη συνέχεια…

4Το σίριαλ θα έχει μέλλον… Η ανακοίνωση της MIG περί ύπαρξης προτάσεων από τρίτους επενδυτές για το ποσοστό της στον ΟΤΕ περισσότερο ανοίγει παρά κλείνει τον φάκελο. Και στο βάθος οι Γερμανοί της Deutsche Telecom.

4«Βuy» για τον τίτλο του Μυτιληναίου η Deutsche Bank. Ο διεθνής οίκος δεν φείδεται εγκωμίων για τον όμιλο Μυτιληναίου και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τοποθέτηση (και επομένως στις προοπτικές της εταιρείας) στην εγχώρια αγορά ενέργειας.

4ΟΠΑΠ: Μειώθηκε η τιμή – στόχος από την εταιρεία που παραμένει η πλέον «πιστή» στον Οργανισμό. Ο λόγος για τη Citigroup, που παραμένει σε σύσταση «Βuy» για τον τίτλο.

4FOURLIS: Είναι προφανές πως πρόκειται για την εταιρεία με το απόλυτο come back των τελευταίων ετών στη Σοφοκλέους. Οι προοπτικές της μοιάζουν και φέτος το ίδιο δυναμικές με την περσινή χρονιά κι ας μην ξεχνάμε πως επίκειται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου της ΙΚΕΑ (ανοίγει οσονούπω το κατάστημα στον Κηφισό). Ανάλογα success stories έχει να επιδείξει το μάνατζμεντ της εταιρείας και για την αλυσίδα αθλητικών Intersport…


Σχολιάστε εδώ