«Γαλαζοπράσινοι» και μασκαράδες στην Κοζάνη

Ο δήμαρχος της πόλης Πάρις Κουκουλόπουλος, γνωστό ηγετικό στέλεχος της «βενιζελικής πλευράς», κάλεσε τους… συντρόφους του στο «ρεύμα», για λίγες ημέρες χαλάρωσης και κουβέντας. Το «παρών» έδωσαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η Μιλένα Αποστολάκη, η Συλβάνα Ράπτη, η Εύα Καϊλή, ο Χρήστος Βερελής, η Σούλα Μερεντίτη, ο Γιάννης Δατσέρης.

Οι «Βενιζέλοι» κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Αλιάκμων, δίνοντας λαβή για σχόλια μετατροπής του «ρεύματος» σε ορμητικό ποτάμι. Εκεί λοιπόν στον Αλιάκμονα έλαβαν χώρα πολύωρες κουβέντες για το μέλλον της ομάδας, εν όψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου επρόκειτο να ξεκινήσουν λίγες ημέρες μετά τον γιορτασμό της Αποκριάς.

Από εκεί εξορμούσαν στην πόλη για να συμμετάσχουν στις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, από όπου κατέληγαν σε διάφορα ταβερνάκια, όπου το κρασί έρρεε άφθονο, μαζί με τα μεζεκλίκια, τα καλαμπούρια και τα ειρωνικά σχόλια για τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους.

Όπως μου λένε οι Κοζανίτες -Σούρδοι- σμπίροι μου, η παρέα των Βενιζέλων δεν έδωσε άλλες αφορμές για σχόλια. Ούτε χορούς ούτε μεταμορφώσεις. Μόνο γέλιο και θυμηδία στα πρόσωπά τους, καθώς το κοζανίτικο καρναβάλι δίνει ευκαιρίες για τρελή χαρά και πειράγματα που εδράζονται κυρίως στις σεξιστικές ατάκες που πετούν οι καρνάβαλοι, τις οποίες με περηφάνια μετέφραζε στα ελληνικά -από τα δυσνόητα σούρδικα- ο αμφιτρύων Πάρις. Ο Βενιζέλος, για μια και μόνον στιγμή, ξέφυγε από τη «σιδερωμένη συμπεριφορά», που επεδείκνυε σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ήταν η στιγμή που αντάμωσε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά τη διάρκεια της παρέλασης των καρναβαλιστών, τον οποίο χαιρέτησε εγκάρδια. Ήταν μάλιστα τόσο εξωστρεφής η χαιρετούρα των δύο πολιτικών, που έδωσε θάρρος στους παρελαύνοντες εκείνην την ώρα από μπροστά τους πιγκουίνους, να τους… αλευρώσουν.

Ξεφεύγοντας κάπως από την προαποφασισμένη δημόσια εικόνα της ομάδας, η Εύα Καϊλή κατέβηκε για λίγο από την εξέδρα των επισήμων -από την οποία οι επίσημοι προσκεκλημένοι του δήμαρχου παρακολουθούσαν την παρέλαση- και μπλέχτηκε στον χορό των καρναβαλιστών, σέρνοντας -μάλλον παράτονα όπως μου ʼπαν- τα βήματά της.

Απών ο Λοβέρδος

«Τρέχει τίποτα με τον Λοβέρδο και δεν είναι στην παρέα σας;», ήταν η ερώτηση που έγινε σε κάποιον της συντροφιάς. «Απολύτως τίποτα», ήταν η απάντηση που δόθηκε. «Ο Γιάννης ήταν και παραμένει κορυφαίο στέλεχος του ”ρεύματος”». «Απλώς, ως γαύρος, πήγε στο Λονδίνο για να πανηγυρίσει την πρόκριση του Ολυμπιακού στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ και τον έπιασε η στενοχώρια για την τριάρα…», σχολίαζαν με τρανταχτά γέλια.

Οι επώνυμοι «πράσινοι», δεν ήταν η μόνη πολιτική παρέα που βρέθηκε στην Κοζάνη τις ημέρες του ξέφρενου γιορτασμού του καρνάβαλου. Τους δικούς του επίσημους καλεσμένους είχε και ο γνωστός γλεντζές, τοπικός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Διέκρινα τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον υφυπουργό Εμπορίου Γιώργο Βλάχο, τον βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Δάνη Τζαμτζή από την Πέλλα, τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον νομάρχη Καστοριάς, καθώς και τα γνωστά κομματικά στελέχη Λεωνίδα Φάκα και Λευτέρη Γεωργιάδη.

Η παρέα των «γαλάζιων» ήταν διασκορπισμένη σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης και αντάμωνε για διασκέδαση στις ταβέρνες και στα… νυχτερινά πολιτιστικά κέντρα της πόλης. Τρικούβερτο ήταν το γλέντι στην ταβέρνα «Ναυσικά» το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου οι επώνυμοι «γαλάζιοι» επισκέπτες συναντήθηκαν με τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες της ΝΔ, διασκεδάζοντας υπό τους ήχους χάλκινων μουσικών οργάνων.

Άντε και του χρόνου…¨


Σχολιάστε εδώ