Από το Περιστύλιο…

Κι αν εξαιρέσει κανείς τους επτά εκπροσώπους της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καταλαβαίνει ότι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρίσταντο ίσα-ίσα οι εισηγητές για τη διάσωση της τιμής του βουλευτικού αξιώματος… Για πολλούς από τους νεοδημοκράτες η απουσία από τη συζήτηση ήταν μονόδρομος, για να μην τους πάρει η ρετσινιά του «τζάμπα μάγκα», για δε τους ΠΑΣΟΚους η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο φάνηκε πως είναι πολύ σημαντικότερο θέμα από τους κοινωνικούς αγώνες… Ενώπιον κενών εδράνων μίλησε και η υπουργός Απασχόλησης.

νΠολύ καλό βρίσκει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο προκάτοχος της Φάνης Πετραλιά, Βασίλης Μαγγίνας, γι’ αυτό λέει ότι θα το ψηφίσει και με τα δυο του χέρια! Τώρα κατά τα άλλα -και τζερτζελές να γίνεται- κάνει κάτι αναρχικές προτάσεις του τύπου να διατηρηθεί η δυνατότητα συνταξιοδότησης μετά τη συμπλήρωση 37ετίας αν δεν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση, χωρίς το θεσπιζόμενο όριο ηλικίας των 58 ετών, για να μη μας βαρέσει η κοινωνία… Ουδεμία συζήτηση για το όριο ηλικίας απάντησε η Φάνη…

Κι ας είχε συνυπογράψει εκπρόθεσμη τροπολογία με δεκατρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, με την οποία προτείνεται η παράταση μέχρι το 2013, της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης, για τους υπαλλήλους των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, των οποίων η θέση καταργείται λόγω υπαγωγής των συνεταιρισμών σε προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης.

Η Φάνη πάλι απαντά σκληρά: «Μέχρι 1/1/2010 και αν συμφωνήσουν όλοι οι βουλευτές στην ολομέλεια» (…)

Πέντε συνεδριάσεις πήρε και η συζήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Η συζήτηση επί των άρθρων ήταν κλειστή.

– «Κάνατε κάποιες αλλαγές και ποιες ήταν αυτές;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την κ. Πετραλιά.

– «Πού να θυμάμαι τώρα τις αλλαγές. Ας με ακούγατε…», απάντησε η υπουργός.

– «Μα η συνεδρίαση ήταν κλειστή», παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι.

– «Αααα…», εξεπλάγη η κ. Πετραλιά, που δεν θυμήθηκε αν υπήρξαν αλλαγές…

νΑφού όλα τα ιδιωτικοποιεί, ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε στην κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει και τη Νέα Δημοκρατία, να βρει έναν καλό μάνατζερ, να αλλάξει η ηγεσία, για να ξεφύγει από τα αναιμικά ποσοστά του 20%.

– «Εμείς θα έχουμε πτώση. Εσείς θα κάνετε αύξηση, κύριε Καρατζαφέρη;», ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπαντουβάς.

Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν είναι έτσι. Είναι γιογιό αυτό, κύριε Μπαντουβά. Εμείς, κύριε Μπαντουβά, ανεβαίνουμε. Εσείς κατεβαίνετε. Και βεβαίως, αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Κάπου θα συναντηθούμε κατά την άνοδο και εσείς κατά την κάθοδο. Είναι σαν το ασανσέρ».

– Π. Κοροβέσης: «Κύριε Καρατζαφέρη, τι να πούμε και εμείς;»

– Γ. Καρατζαφέρης: «Εσείς προσέξτε, γιατί πάτε από το ασανσέρ και καμιά φορά, σπάνε τα συρματόσχοινα, ενώ από τις σκάλες που πηγαίνω εγώ, είναι σίγουρο το ανέβασμα».

– «Κόβεται και το ρεύμα καμιά φορά» (!), εξέφρασε την ελπίδα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρης…

νΓια την τροπολογία που αφορά στις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών πήρε τον λόγο να τοποθετηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Χάιδος. Με λύπη του όμως, όπως είπε, διαπίστωσε ότι απουσίαζε η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

– «Εδώ είμαι, κύριε συνάδελφε», παρατήρησε ο υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου.

Και ο προεδρεύων Γιώργος Σούρλας: «Είναι απέναντί σας ο υπουργός για να μη σας κουράζει, για να μην υποχρεώνεστε να στρίβετε το κεφάλι δεξιά, μπορεί να μη σας αρέσει αυτό το δεξιά…» (…)

ν«Επειδή γνωρίζω, ότι είστε γιατρός, θέλω να πω ότι έχει χαθεί και η έννοια του επειγόντως», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης στον προεδρεύοντα Τάσο Νεράντζη.

– Γρ. Νιώτης: «Δεν είναι γιατρός, είναι δικηγόρος».

– Τ. Νεράντζης: « Ό,τι πείτε το αποδέχομαι. Αφήστε τους άλλους συναδέλφους να λένε».

– Μ. Τιμοσίδης: «Με συγχωρείτε, κύριε πρόεδρε, αλλά επειδή η Βουλή έχει πολλούς γιατρούς μπερδεύτηκα. Πάντως, σας βλέπω ότι παρακολουθείτε και από τόσες φορές που αναφερθήκαμε στα ιατρικά θέματα, έχετε γίνει και εσείς ειδικός».

– Γ. Βουλγαράκης: «Παθολόγος».

– Μ. Τιμοσίδης: «Εντάξει , θα του δώσουμε ειδικότητα μετά, κύριε υπουργέ».

– Τ. Νεράντζης: «Θεραπεύω καρδίας και νεφρούς»….

νΌτι προσπαθεί να υποκλέψει την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν, στο νομοσχέδιο για την παραχώρηση των λιμανιών υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και πρώην επίτροπος Χρήστος Παπουτσής. Ο Αριστοτέλης Παυλίδης το πήρε προσωπικά: «Συζητήσαμε για τον όρο whip, μαστίγιο, μαστίγωμα κοινοβουλευτικό. Είναι τέχνη το μαστίγωμα. Εσείς το παρακάματε. Άτεχνη χρήση του μαστιγίου. Σοβαρά μου λέτε, κύριε Παπουτσή, ότι εμένα μου υποκλέπτουν την ψήφο μου οι κυβερνητικοί; Ο συνάδελφος κ. Βουλγαράκης υποκλέπτει την ψήφο μου; Ο Παυλίδης, δηλαδή, αφίεται εις χείρας Βουλγαράκη, στα κύματα, στα πελάγη και υποκλέπτεται η ψήφος μου; Πού τα βρήκατε αυτά γραμμένα; Και χθες έκαμα μνεία της καλής θητείας σας εις την Εσπερία. Δεν έχω κανένα λόγο να το αποκρύπτω. Αυτά εμάθατε εκεί έξω;»

– Χρ. Παπουτσής: «Ξέρετε πόσα έχουμε ακούσει στην Εσπερία;»

– Α. Παυλίδης: «Αυτά μας φέρνετε από την Εσπερία;»

– Χρ. Παπουτσής: «Και αυτά»…


Σχολιάστε εδώ