MUSIC+ MEDIA

// Το γεγονός ότι τους προηγούμενους μήνες μικρές αλυσίδες έκλεισαν δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τη γαλλική εταιρεία. Αν συνδυάσουμε την είδηση αυτή με το ότι η εξαγορά της αλυσίδας Virgin Megastore από την ομάδα management (και η μετονομασία τους σε Zavvi) υποστηρίχτηκε οικονομικά από επενδυτικά κεφάλαια, φαίνεται ότι αυτό που αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι το παλιό, κλασικό μοντέλο του δισκοπωλείου και όχι γενικότερα το retail των δίσκων.

// Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και τα μεγέθη του τοπικού γίγαντα στην ελληνική αγορά, των Metropolis, τα οποία εξακολουθούν να μεγαλώνουν τα οικονομικά τους μεγέθη.

// Η θαρραλέα κίνηση του Ομίλου Γιαννίκου με τον Captain Jack δεν τελεσφόρησε κι έτσι η ραδιοφωνική μπάντα έχασε έναν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που έπαιζαν αξιόλογη ξένη μουσική.

// Το τοπίο έχει γίνει τόσο ανταγωνιστικό που δεν έχει κανείς πλέον την πολυτέλεια να κάνει κάτι μόνο επειδή είναι καλό

– ο «θόρυβος» από τις αδιάκοπες καμπάνιες όλων είναι τέτοιος, που πολύ δύσκολα ο ακροατής θα ξοδέψει χρόνο να ανακαλύψει το πρόγραμμα ενός νέου σταθμού.

// Το νέο όνομα του σταθμού δεν το μάθαμε, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παίζει 90% ρεπερτόριο προερχόμενο από τις δισκογραφικές εταιρείες του Γιαννίκου και μόλις 10% από όλες τις υπόλοιπες!

// Μάλλον θα ζήλεψαν την επιτυχία της Heaven, η οποία με e-mail της «ευχαριστεί» όσους τη βοήθησαν να είναι πρώτη στο ελληνικό airplay. Για μία εβδομάδα.

// Κατʼ αρχάς ένα τέτοιο mail θα έπρεπε να φύγει εσωτερικά και να ευχαριστήσουν απλώς τον Μάκη Πουνέντη, ο οποίος έχει καταφέρει να φτιάξει τον πρώτο σε ακροαματικότητα στις νεανικές ηλικίες ραδιοφωνικό σταθμό. Αντιλαμβανόμαστε την εσωτερική ανάγκη να το τρίψουν στα μούτρα των υπολοίπων δισκογραφικών, όμως πόσο αδιάφορο μπορεί να είναι το γεγονός ότι βρίσκεσαι στην πρώτη θέση ενός κλαδικού τσαρτ;

// Γιατί δεν γνωστοποιούν μαζί με αυτό και τη θέση τους στο τσαρτ πωλήσεων; Πόσο αποπροσανατολίζει τους πάντες το να προβάλλουν αυτό το τσαρτ; Η δουλειά τους είναι να παίζονται στα ραδιόφωνα ή να πουλάνε δίσκους (και downloads πλέον);

// Επειδή ασχοληθήκαμε και σε προηγούμενα τεύχη με το ζήτημα, χωρίς όμως να μάθουμε κάτι παραπάνω – η SonyBMG πρωτοπορεί σε ζητήματα internet. Λίγο καιρό αφού πήραμε δωρεάν ξεκλείδωτα mp3 τραγούδια καλλιτεχνών της στα e-mail μας, η δισκογραφική μας ενημερώνει για τους έλληνες καλλιτέχνες της που τα videoclip τους έχει ανεβάσει στο YouTube.

// Τι και αν η μητρική κάνει αγωγές στο YouTube και επιθυμεί να αποσπάσει αμοιβές για τη χρήση υλικού της χωρίς να πληρώνεται – το ελληνικό παρακλάδι σπάει το εμπάργκο.

// Όταν η ίδια η SonyBMG λοιπόν ανεβάζει τα κλιπ, άντε να βρεις (ως καλλιτέχνης) το δίκιο σου απέναντι σε site σαν

το greek-music.eu.

// Να αλλάξουμε κλίμα. Μπορεί εδώ να μη βρίσκουμε χρήματα για τίποτα, όμως στις ΗΠΑ ο Steve Jobs ανακοίνωσε τη δημιουργία του iFund, ενός κεφαλαίου που θα χρηματοδοτεί όσους φτιάχνουν εφαρμογές για το iPhone.

// Το κεφάλαιο αυτό θα έχει μόλις 100.000.000 δολάρια να διαθέσει.

Αρχικά.


Σχολιάστε εδώ