Ως το 2012 στο ΕΣΡ

Έως και τις 28 Φεβρουαρίου του 2012 θα παραμείνουν στο ΕΣΡ ο πρόεδρός του Ιωάννη Λασκαρίδης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, η Εύη Δεμίρη, ο Γιάννης Παπακώστας, καθηγητής της νέας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο Κωνσταντίνος Αποστολάς, μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τις προηγούμενες ημέρες και ορίζει ακόμη πως ο Νέστορας Κουράκης καταλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου «για το υπόλοιπο της θητείας του ως μέλους του ΕΣΡ», δηλαδή ως τον Νοέμβριο του 2008. Τότε λήγει η θητεία δύο ακόμη μελών, της Ίριδος Αυδή και του Κωνσταντίνου Τσουράκη. Από το νέο συμβούλιο θα απουσιάζει ο πρώην αντιπρόεδρός του Δ. Χαραλάμπης. Πρακτικά θα πρόκειται για το μακροβιότερο συμβούλιο που πέρασε ποτέ στα 20 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης και τα μέλη Γ. Παπακώστας και Ε. Δεμίρη θα συμπληρώσουν σχεδόν 10 χρόνια στη θέση, αφού διορίστηκαν τον Ιούνιο του 2002. Βέβαια υπάρχει και ένα σοβαρό νομικό ζήτημα το οποίο κατʼ επανάληψιν έχει αναπτύξει το «Π», καθώς επί 20 και πλέον μήνες τα μέλη παρέμειναν στη θέση τους χωρίς να υπάρχει απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών, με βάση και το ισχύον νομικό καθεστώς, η θητεία τους μπορούσε να παραταθεί έως και 6 μήνες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, όλες οι αποφάσεις που έλαβαν μετά και τις 2 Δεκεμβρίου 2007 μπορούν να καταπέσουν στο ΣτΕ, στο οποίο ούτως ή άλλως έχουν προσφύγει, με το επιχείρημα της παράνομης σύνθεσης, αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί.


Σχολιάστε εδώ