«Ψίχουλα» στους εργαζομένους που αγανακτούν

Αίσθηση στην κοινή γνώμη και ισχυρούς πονοκεφάλους από την Καραγιώργη Σερβίας έως το Μέγαρο Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του «Π» για το απίστευτο «φαγοπότι» που έχει στηθεί μεταξύ των μελών του ΔΣ, των γενικών διευθυντών και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), υπό τις ευλογίες του διοικητή της Τ. Αράπογλου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα περιμένουν όλοι οι πολίτες, μαζί και οι εξοργισμένοι με όλα αυτά 13.500 εργαζομένοι της τράπεζας, να ακούσουν την επί της ουσίας απάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, στη σχετική ερώτηση των 7 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το «πλιάτσικο» της παρέας Αράπογλου εις βάρος της περιουσίας της Εθνικής.

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο φύλλο, με αυτόν τον προκλητικό πακτωλό χρημάτων (με το δήθεν νομότυπο «κόλπο» των μετοχών) προς ημετέρους «αυλικούς» και «χρυσοκάνθαρους» θα πρέπει τα τελευταία χρόνια της διοίκησης Αράπογλου να έχει μεγαλώσει το μητρών ελλήνων κροίσων, οι οποίοι θησαύρισαν με μοναδικό προσόν την εύνοια του κ. διοικητή.

Όταν μάλιστα η ίδια η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ αποκαλύπτει ότι για να καλύπτει τα υπέρογκα έξοδα για τα μπόνους και τις λοιπές… παροχές θα πρέπει η διοίκηση της ΕΤΕ να… ξεπουλάει τον χρόνο ένα ακίνητο σαν εκείνο της Σταδίου, τι άλλο να προσθέσει το δικό μας ρεπορτάζ!

Κραυγή διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ, με ανοιχτή του επιστολή ο νεοσύστατος σύλλογος στελεχών της ΕΤΕ, η οποία απευθύνεται προς τον γενικό διευθυντή Δικτύου της ΕΤΕ, κ. Μωυσή, μεταφέρει ένα κλίμα οργής και αγανάκτησης μεταξύ των εργαζομένων εξαιτίας, όπως τονίζει, όχι μόνο της δυσμενούς διακριτικής μεταχείρισης που επιφυλάσσει εις βάρος τους η διοίκηση, αλλά και της προκλητικής αλαζονείας που με κάθε αφορμή αυτή επιδεικνύει.

Στο κείμενό τους τα στελέχη είναι ιδιαίτερα καυστικά όσον αφορά την ταχύτατη επαγγελματική ανέλιξη του κ. Μωυσή, η οποία όπως λένε έφερε την οικονομική του απογείωση και τη μετάλλαξή του σε έναν επηρμένο άνθρωπο. Κάνουν επίσης λόγο και για πολλούς άλλους «αλεξιπτωτιστές» της προεδρίας Αράπογλου οι οποίοι θυσαύρισαν ελέω stock options, bonus και άλλων παροχών.

Εκφράζουν ακόμη τη βαθιά τους ενόχληση από την όλη απαξιωτική συμπεριφορά του Γενικού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο «Ιντερκοντινένταλ» προς τα στελέχη του Δικτύου. Ήταν σαν να έλεγε «τους φέραμε τους ιθαγενείς να μείνουν και στο “Ιντερκοντινένταλ”, τι άλλο θέλουν».

Πέρα από τις συνήθεις κενές φιλοφρονήσεις, όπως επισημαίνουν, η περιγραφείσα φετινή στοχοθέτηση επιβεβαιώνει την αδιαφορία του κ. Μωυσή «για το επίπεδο στελέχωσης των καταστημάτων, την αριθμητική και ποιοτική τους σύνθεση και τη διάθεση του προσωπικού και των στελεχών, μετά τις εξοργιστικές και πρωτοφανείς αμοιβές-μπόνους και stock options σας, την απαξίωσή τους στα χρόνια της εξουσίας σας, το επίπεδο των αμοιβών τους, την υπηρεσιακή και βαθμολογική τους καθήλωση».

«Το νόημα όσων μας λέτε –προσθέτει στην επιστολή του ο σύλλογος– συμπυκνώνεται στο “είλωτες σκάβετε και μη μιλάτε”. Ζητάτε πολλά με άσχημο τρόπο και δεν δίνετε τίποτα. Γιατί είναι μηδέν οι αμοιβές του δικτύου μπροστά στα εκατομμύρια των κ. Θωμόπουλου, Τουρκολιά, Γεωργίτση, Δασκαλόπουλου, Μωυσή κ.ά.».

Εκείνο πάντως που είναι απολύτως σαφές από το όλο πνεύμα της ανοιχτής επιστολής των στελεχών της ΕΤΕ είναι ότι οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για το μεγάλο φαγοπότι της ολιγαρχίας των ημετέρων του κ. διοικητή έχουν ρίξει βαριά τη σκιά τους μεταξύ των χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι προβληματίζονται και αναρωτιούνται μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Ως πότε κάποιοι ευνοημένοι, μια παρέα, μακριά από κάθε έννοια αξιοκρατίας θα λυμαίνονται τον ιδρώτα και τον κόπο τους.


Σχολιάστε εδώ