ΦΡΕΝΑΡΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ «ΘΕΜΑ»!

Προερχόμενα μάλιστα και απ’ τον κυβερνητικό χώρο, ναι, αυτόν που ο κύριος Θέμος καταγγέλλει ότι… έχει συνωμοτήσει για να τον εξοντώσει!

Επισημαίνουμε δε πως οι «προστάτες» του εκδότη-κομιστή προέρχονται από πρόσωπα… υπεράνω υποψίας, ενώ αυτοί που απλώς θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς συγκαλύψεις και συμψηφισμούς φαίνεται ότι είναι οι αγρίως λοιδορηθέντες και κατηγορηθέντες ότι επιχειρούν να τον καλύψουν…

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π»:

• Πριν από λίγες μέρες ο Σπ. Κλαδάς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), του πρώην ΣΔΟΕ, ζήτησε να πράξει «τα νόμιμα», δηλαδή να κάνει φορολογικό έλεγχο στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Ζήτησε δηλαδή να ερευνήσει φορολογικά μια εφημερίδα της οποίας ο συνεκδότης Θ. Αναστασιάδης έχει βρεθεί στο μέσον του κυκλώνα, επειδή έχει κατηγορηθεί απ’ τον Γ. Ανδριανό ότι ήταν ο κομιστής του περιβόητου DVD, επειδή η παραπάνω αποκάλυψη ενδεχομένως σχετίζεται με τη διερεύνηση (πάλι απ’ την υπηρεσία του Σπ. Κλαδά) για το σοβαρότατο θέμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή το ίδιο πρόσωπο εμπλέκεται και στο ζήτημα του ποιος έκανε το μοντάζ στο DVD, επίσης σε διάφορα άλλα «περίεργα» θέματα, που έχουν μάλιστα καταγγελθεί απ’ τον έως πρόσφατα συνεκδότη του Μ. Τριανταφυλλόπουλο, επειδή, επειδή…

Απόλυτα λογικό, όταν όλη την προηγούμενη περίοδο τα όσα έχουν ακουστεί, καταγγελθεί, αποκαλυφτεί για τον ρόλο του, έχουν δημιουργήσει σοβαρότατες παρενέργειες και έχουν βρεθεί στο κέντρο μιας πρωτόγνωρης πολιτικής και μιντιακής κρίσης. Πολύ περισσότερο μάλιστα, που ο ίδιος ο Κλαδάς έχει καταγγελθεί ότι προσπάθησε να προσεγγίσει τον Τριανταφυλλόπουλο, προκειμένου «να πέσει στα μαλακά» ο «πρωταγωνιστής» Θέμος.

Θέλετε τη συνέχεια;

Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες του «Π» επιμένουν ότι:

• Ο προϊστάμενος υπουργός του κ. Κλαδά, ο Γ. Αλογοσκούφης, τον απέτρεψε απ’ το να διενεργήσει τώρα τον φορολογικό έλεγχο, απ’ τον οποίο ενδεχομένως να προέκυπταν πολύ σοβαρά στοιχεία! Τον προέτρεψε δε να κάνει τον έλεγχο εκεί κατά τον… Μάη!

Μια εξήγηση που δίνεται για την αναβολή του ελέγχου είναι οι πολύ καλές σχέσεις που φέρεται ότι έχει ο υπουργός με τον άλλο συνεκδότη του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ», τον Αν. Καραμήτσο, ο οποίος στη μεγάλη κρίση στην εφημερίδα συντάχτηκε με τον Αναστασιάδη, κόντρα στον Τριανταφυλλόπουλο…

Αλλά μάλλον η παραπάνω ερμηνεία δεν αρκεί από μόνη της για να ερμηνεύσει τη συμπεριφορά του υπουργού Οικονομίας.

Μια άλλη εξήγηση που δίνεται λέει ότι:

• Ο Γ. Αλογοσκούφης ίσως αναμένει ανασχηματισμό τον Μάη. Και ως γνωστόν, επανειλημμένα έχει γραφτεί σε πολλές εφημερίδες ότι θέλει να αλλάξει υπουργείο κι αν αυτό συμβεί, αποφεύγει την «καυτή πατάτα», που δεν θέλει να τη χρεωθεί…

Γεγονός είναι -και σ’ αυτό συγκλίνουν έγκυρες πληροφορίες μας- πως την τελευταία περίοδο οι σχέσεις Μαξίμου-Αλογοσκούφη δεν είναι πλέον οι καλύτερες. Και πάντως δεν είναι οι «ειδυλλιακές» σχέσεις προηγούμενων περιόδων.

Επιπλέον σοβαρές πληροφορίες συμπληρώνουν ότι κι ο ίδιος ο Αλογοσκούφης πλέον θέλει να αποχωρήσει απ’ το υπουργείο Οικονομίας, επειδή εκτιμά πως είναι πολύ δύσκολη η εκτέλεση του προϋπολογισμού, χωρίς… επιδιορθώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είναι κοινό μυστικό πως δεν είναι καλές οι σχέσεις Αλογοσκούφη – Κλαδά.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Σπ. Κλαδάς τοποθετήθηκε στην εξαιρετικά ευαίσθητη θέση του επικεφαλής της ΥΠΕΕ κατευθείαν απ’ το Μαξίμου. Δεν ήταν επιλογή του υπουργού. Ποτέ οι μεταξύ τους σχέσεις δεν ήταν καλές. Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μετά τις καταγγελίες του Μ. Τριανταφυλλόπουλου ότι ο Κλαδάς προσπάθησε να κάνει συναλλαγή για να «πέσει στα μαλακά» ο Θέμος, ο Αλογοσκούφης ζήτησε την απομάκρυνση του Κλαδά. Αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε απ’ το Μαξίμου… Άλλη γραμμή είχε ο Καραμανλής. Και αυτό το είχε «δείξει» στον «τσάρο»…

Εμπλοκή και επιχειρηματιών…

Ενδεικτικό ακόμα της πρεμούρας του Θ. Αναστασιάδη να απεμπλακεί απ’ αυτήν την υπόθεση, που τον έχει ακυρώσει εκδοτικά και επικοινωνιακά, είναι και το εξής γεγονός, που αποκαλύπτει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»:

• Όταν «έσκασε» το θέμα με τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ του Θέμου και άρχισαν και οι αποκαλύψεις περί του ότι αυτός είναι ο κομιστής του DVD, δύο απ’ τους επιφανέστερους επιχειρηματίες της χώρας προσφέρθηκαν να «καλύψουν» το ποσό, με «δικαιολογητικά» που θα βεβαίωναν ότι τα 5,5 εκατ. προέρχονται από νόμιμες οικονομικές πράξεις, ώστε να βγει ο Θέμος «πανηγυρικά» και να ισχυριστεί πως είναι… αθώος και συκοφαντούμενος!

• Οι εν λόγω επιχειρηματίες («ΤΟ ΠΑΡΟΝ» γνωρίζει τα ονόματά τους, αλλά έχουμε δεσμευτεί να μην τα αποκαλύψουμε) απευθύνθηκαν σε κυβερνητικά στελέχη και ζήτησαν την άποψή τους. Με θετική μάλιστα προδιάθεση, αφού τόνισαν στα κυβερνητικά στελέχη ότι «καλό θα είναι να κλείσει η υπόθεση»… Όμως τα κυβερνητικά στελέχη στα οποία απευθύνθηκαν τους απέτρεψαν, λέγοντάς τους «να πράξετε μόνο ό,τι είναι νόμιμο και αληθές». Ουσιαστικά δηλαδή τους είπαν «μείνετε μακριά»…

…και… «ΘΕΜΑ» ο Μπόμπολας;

Τέλος, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, έχει λήξει το ζήτημα της εισόδου του επιχειρηματία-εκδότη Γ. Μπόμπολα στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (σχετικό ρεπορτάζ στις «Τυπολογίες»).

Κατά τις πληροφορίες αυτές, έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ Μπόμπολα και Μ. Τριανταφυλλόπουλου για την αγορά του 40% των μετοχών του «Π.Θ.», που έχει ο Τριανταφυλλόπουλος, έναντι 15-20 εκατομμυρίων ευρώ. (Περισσότερα στις «Τυπολογίες».)


Σχολιάστε εδώ