Τρικυμία στο Πολεμικό Ναυτικό

l L’ Etat c’ est moi! Εμπνεόμενος από τη γνωστή λουδοβίκειο ρήση της άκρατης έπαρσης, και όχι από τη σεμνότητα του Όπλου του οποίου πλέον ηγείται, εισέβαλε ως ταύρος εν υαλοπωλείω στο ΓΕΝ ο νέος Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού: 71 αποστρατείες υψηλόβαθμων αξιωματικών μέσα σε ένα απόγευμα ήταν πάρα πολλές, ίσως οι περισσότερες που έχουν γίνει μαζεμένες. Ο νέος Α/ΓΕΝ μάλλον πήρε πολλή φόρα για να φτάσει να γίνει Αρχηγός, «ωθώντας προς την έξοδο» καταξιωμένους αξιωματικούς που προηγούνταν όχι μόνο στην επετηρίδα, αλλά υπερτερούσαν σε βιογραφικά, σπουδές και εμπειρίες από θέσεις «μάχιμες», και όχι από προθαλάμους Προέδρων Δημοκρατίας ή υπουργών…
71 στελέχη συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα σε ηλικία 50-52 ετών, όταν η κυβέρνηση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση προωθεί σύνταξη στα 65! Το ερώτημα βέβαια είναι: η σφαγή έγινε εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας; Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως παρέλαβε και δύο παραιτήσεις διακεκριμένων ναυάρχων (του κ. Γ. Χρονόπουλου και του Αντ. Καραδημήτρη), οι οποίοι στα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας τους δεν θέλησαν να αμαυρώσουν το όνομά τους, εντασσόμενοι στο νέο «κλίμα». Μπορεί μελλοντικά στην Πάτρα η ΝΔ να κερδίσει κάποια ψηφαλάκια, αλλά θα έχει ήδη χάσει πολύ περισσότερες ψήφους στην επικράτεια!

Λομπίστες κοινοβουλευτικοί

l «Να απομονώσουμε τους βουλευτές-λομπίστες εμπόρων όπλων, όλους αυτούς από εμάς που θεωρούν ότι ανάμεσα στις βουλευτικές τους υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνονται συναντήσεις με μεσάζοντες και λομπίστες οπλικών συστημάτων…», κραυγάζει ο βουλευτής Αρκαδίας, τέως υφυπουργός ΥΠ.ΠΟ. υπό τον Ζαχόπουλο, κ. Πέτρος Τατούλης, σκοπεύων, προφανώς, συντοπίτη του βουλευτή, που φέρεται ως υποστηρικτής του

EUROFIGHTER.

l Το άκουσαν οι λομπίστες και εκάγχασαν… Με αόριστους αφορισμούς δεν διορθώνονται τα πράγματα. Δεν είδαμε ποτέ αρχηγό να διαγράφει τέτοιας κατηγορίας βουλευτές, που είναι ουκ ολίγοι…

l Κύριε Τατούλη, γιατί δεν κάνετε συγκεκριμένη καταγγελία στον αρχηγό σας και πρωθυπουργό, την οποία να κοινοποιήσετε; Όχι σαν τις έξι επιστολές που ισχυρίζεστε ότι στείλατε στον κ. Καραμανλή για τον Ζαχόπουλο, που τις έφαγε το σκοτάδι και κανείς δεν ξέρει τι περιέχουν…

Το συνδικάτο

l Δεν έχουν άδικο πολλοί που χαρακτηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα συνδικάτο ή συντεχνία, που υποστηρίζουν και αλληλοκουκουλώνουν τις αμαρτίες τους.

l Ο κ. Αλογοσκούφης, επιτιθέμενος αγρίως κάποτε κατά του κ. Παπαντωνίου, αφού απέτυχε να πείσει τους ευρωπαίους ομολόγους του να τον στηρίξουν στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επανέρχεται τώρα προτείνοντας τον, με επιμονή, για τη θέση Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση (EBRD).

l Το γεγονός κάνει τον συντάκτη της «Ελευθεροτυπίας» (28.02.08), κ. Χ.Ζ., να διερωτάται όπως κάνουμε κι εμείς: «Μήπως η κυβέρνησή σας αισθάνεται τύψεις για τα όσα έχει προσάψει στον κ. Παπαντωνίου για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για την δημιουργία τραβεστί οικονομίας, για τις αμαρτωλές προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας, το σύστημα C41;» Έλεος, χριστιανοί…

Αρχαιρεσίες βετεράνων

l Οι βετεράνοι στρατιωτικοί πρέπει να τιμώνται και να μην πετιούνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Δεν είναι παραδεκτό να επικαλούμαστε στο καθετί που τους αφορά τη Χούντα.

l Αρκεί και οι ίδιοι να κρατούν το κεφάλι ψηλά και να μην ασχολούνται με ολέθριες για το στράτευμα κλαδικές και να μένουν μακριά από κομματισμούς. Αυτό δεν το είχαμε δει μέχρι τώρα.

l Η Ένωση Αποστράτων Στρατού (ΕΑΑΣ) ανέδειξε από τις κάλπες της 23ης Φεβρουαρίου 2008, μια νέα, ανανεωμένη, ηλικιακά και νοοτροπικά, διοίκηση, με επικεφαλής τους άξιους στρατηγούς Γ. Κοράκη (Πρόεδρο) και Αθ. Καρακώστα (Αντιπρόεδρο). Τα συγχαρητήρια μας και ας μη διαψεύσουν τις προσδοκίες.

Άρματα ξαρμάτωτα

l Τα άρματα LEOPARD-2, τα καλύτερα του κόσμου κατά την εταιρεία που μας τα μοσχοπούλησε, θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου χωρίς πυρομαχικά. Πρόκειται περί show.

l Το ΚΥΣΕΑ (27 Φεβρ. ’08) απεφάσισε, μετά 4 χρόνια διαβουλεύσεις, παλινδρομίες, μηχανορραφίες κ.λπ., την προμήθεια 100.000 βλημάτων από ΗΠΑ – Γερμανία (40-60%) σε συμπαραγωγή με ΕΑΣ, με διακρατική συμφωνία.

l Σύμφωνα με την απόφαση, οι εταιρείες, με την υπογραφή της σύμβασης, θα πρέπει να παραδώσουν τα πρώτα 25.000 βλήματα από το απόθεμά τους, υπό μορφή δανεισμού στο ΓΕΣ. Θα επιστραφούν από την παραγωγή των ΕΑΣ.

l Όπως είναι αντιληπτό, επειδή, λόγω διακρατικής συμφωνίας, πιθανότατα να μην υπάρξουν «γρηγορόσημα», οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, μέχρι της υπογραφής και ενεργοποίησης, ίσως να τραβήξουν εις μάκρος.

l Η υπόθεση πρέπει να αποτελέσει στοίχημα για αμφότερους τον κ. Μεϊμαράκη και Βασιλάκο. Οι διαδικασίες πρέπει να τελειώσουν τάχιστα, ώστε τα άρματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να είναι αρματωμένα. Όχι άλλο show…

Βόμβα μεγατόνων

l Ο κόσμος των εξοπλισμών, διεθνώς, ταράχθηκε σφόδρα, όταν, την προηγούμενη Παρασκευή, ο Αμερικανός Α/ΓΕΑ ανακοίνωσε ότι προτείνει προς κατακύρωση προμήθεια μεγάλου αριθμού αεροσκαφών ανεφοδιασμού από αέρος από την ευρωπαϊκή EADS, κόστους 40 δισ. δολ., ρίχνοντας στον Καιάδα την πρόταση του αμερικανικού κολοσσού BOEING, που υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα αυτόν.

l Όπως έγινε γνωστό, η ευρωπαϊκή πρόταση αξιολογήθηκε ως καλύτερη συγκριτικά με αυτήν της BOEING, σε 4 από 5 εξεταζόμενα σημεία, μεταξύ των οποίων και το οικονομικό, δεδομένης της τεράστιας διαφοράς ευρώ -δολαρίου!

l Ο κόλαφος που δέχθηκε η BOEING αποδίδεται στην αβελτηρία και αλαζονεία των διοικούντων την εταιρεία, που θεώρησαν την αγορά δική τους.

l Τον λόγο, τελικά, θα τον έχει το Κογκρέσο.


Σχολιάστε εδώ