ΤΟ ΔΗΚΟ… ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ!

Ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΚΟ και γνωστός για το ήθος του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Αγγελίδης, κατήγγειλε στην εφημερίδα «Σημερινή» ότι υπάρχουν φατρίες στο ΔΗΚΟ.

Φατρίες

Αυτές οι φατρίες είναι κοινό μυστικό στην Κύπρο ότι είτε υποστήριζαν τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο είτε φλέρταραν με το ΑΚΕΛ είτε ανήκαν στον νυν υπουργό Εξωτερικών και μέχρι πρότινος Επίτροπο της Κύπρου στην ΕΕ Μάρκο Κυπριανού. Οι καταγγελίες και οι ψίθυροι στη Λευκωσία θέλουν την πτέρυγα Κυπριανού να μην είχε εργαστεί όπως έπρεπε για την εκλογή Παπαδόπουλου. Επίσης, θέλουν άλλα στελέχη του ΔΗΚΟ, όπως ο τέως αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κλεάνθους και οι συν αυτώ, να είχαν ψηφίσει από την πρώτη Κυριακή τον κ. Χριστόφια. Ο κ. Κλεάνθους είχε ανοικτούς λογαριασμούς με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, επειδή ο τελευταίος δεν τον στήριξε, ώστε να αναλάβει μέσω των εσωκομματικών εκλογών την ηγεσία του κόμματος. Από την άλλη, ποτέ του δεν έκρυβε τη συμπάθειά του προς το ΑΚΕΛ.

Το κάρφωμα

Το κερασάκι στην κατακερματισμένη τούρτα του ΔΗΚΟ ήρθε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο ίδιος και το κόμμα του είχαν προ καιρού όχι μόνο μία, αλλά πολλές συναντήσεις με τον Μάρκο Κυπριανού εν όψει των προεδρικών εκλογών. Οι συναντήσεις είχαν γίνει γνωστές στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο οποίος τότε παρακολουθούσε χωρίς να αντιδρά. Ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται να κάρφωσε τον κ. Κυπριανού δημοσίως, επειδή χάλασε η δουλειά. Στον δεύτερο γύρο των εκλογών, το ΔΗΚΟ δεν στήριξε τον υποψήφιό του Ιωάννη Κασουλίδη, όπως θα ανάμενε ο ΔΗΣΥ μετά το μακροχρόνιο φλερτ με τον κ. Κυπριανού και με άλλα στελέχη του ΔΗΚΟ. Αυτός είναι ο ένας λόγος. Υπάρχει κι ένας δεύτερος. Ο κ. Κυπριανού ούτε καν έδωσε τη μάχη… Διότι θα είχε μάλλον δέσει τον γάιδαρό του όχι μόνο από την πλευρά του ΔΗΣΥ, αλλά και από τη μεριά του ΑΚΕΛ! Η λεγόμενη παρέμβαση της πτέρυγας Παπαδόπουλου, για αλλαγή της αρχικής απόφασης της Γενικής Γραμματείας του ΔΗΚΟ που στήριζε Κασουλίδη και λήψη τελικής απόφασής για ψήφο προς Χριστόφια, ήταν αποτέλεσμα των όσων είχαν προηγηθεί στο παρασκήνιο. Δηλαδή, τα στελέχη του ΔΗΚΟ προτίμησαν τη συμμαχία με τον Χριστόφια όταν έμαθαν τι γινόταν μεταξύ στελεχών του ΔΗΚΟ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κυπριανού, και του ΔΗΣΥ σε βάρος, όπως θέλουν να πιστεύουν, του κόμματός τους και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαμαρτυρίες

Οι φωνές διαμαρτυρίας δεν έχουν κοπάσει στο ΔΗΚΟ. Δημοσίως η βουλευτής του κόμματος Αντιγόνη Παπαδοπούλου δήλωσε ότι στελέχη του ΔΗΚΟ είχαν μείνει σε αδράνεια την πρώτη Κυριακή, σε αντίθεση με τη δεύτερη, που είχαν ενεργοποιηθεί για την εκλογή Χριστόφια, προσβλέποντας στα ανταλλάγματα που προσδοκούσαν να πάρουν είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο φατρίας! Φωνές όμως στελεχών του κόμματος θεωρούν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν έκανε μυστικές διαπραγματεύσεις άλλοτε με τον ΔΗΣΥ και άλλοτε με το ΑΚΕΛ για να εισπράξει προσωπικά ανταλλάγματα, καθώς και ανταλλάγματα για τον κ. Κυπριανού. Καρογιάν και Μ. Κυπριανού συνδέονται με μακρά φιλία, αφού ο κ. Καρογιάν ήταν διευθυντής του Γραφείου του μακαρίτη Σπύρου Κυπριανού όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής. Ήταν, όμως, και το αγαπημένο παιδί του Προέδρου Παπαδόπουλου, με τις ευλογίες του οποίου πήρε την προεδρία του ΔΗΚΟ από τον Νίκο Κλεάνθους….

Ο γόρδιος δεσμός

Η κατάσταση στο ΔΗΚΟ μοιάζει με γόρδιο δεσμό και η ατυχία τους είναι όχι μόνο ότι δύσκολα θα λυθούν αλλά και ότι δεν υπάρχει Μέγας Αλέξανδρος για να τον κόψει…


Σχολιάστε εδώ