Τα παίρνουν και μένουν

Όταν πρόκειται για δύο παίκτες των «αιωνίων», του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, και όταν και οι δύο χαίρουν μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο από τον προπονητή τους, αλλά και από τον αντίπαλο, δύο είναι τα σίγουρα πράγματα που θα γίνουν: Το ένα, μεγάλα μεταγραφικά σίριαλ με μάχη μέχρις εσχάτων και για λόγους εντυπώσεων. Το δεύτερο, ότι κανείς τους δεν πρόκειται να βγει χαμένος. Το γνωρίζουν φυσικά και ήδη κινούνται αναλόγως.

Ο λόγος γίνεται για τον Κώστα Τσαρτσαρή και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Το «ίδιοι» αναφέρεται στο αγωνιστικό τους προφίλ, αφού είναι «πολυθεσίτες», είναι ψηλοί που ξέρουν και να σουτάρουν εκτός από το να κάνουν άριστα την δουλειά τους κοντά στο καλάθι, και κυρίως είναι συνεπέστατοι αμυντικοί, παίκτες δηλαδή για τους οποίους «κόβουν φλέβες» ο Ομπράντοβιτς και ο Γιαννάκης.

Το «ίδιοι» πάει και στις οικονομικές τους απολαβές. Δεν… πεινάνε φυσικά, αλλά έχουν στις ομάδες τους και πολύ πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες, με πολύ μικρότερη προσφορά όμως.

Αμφότεροι έχουν κάνει την πρώτη διερευνητική συζήτηση με τις διοικήσεις των ομάδων τους και έχει διαπιστωθεί και στις δύο περιπτώσεις μεγάλη απόκλιση. Ο Τσαρτσαρής άκουσε μια πρόταση για περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο και αντέτεινε 3 εκατομμύρια ευρώ ως απαίτηση. Ο Βασιλόπουλος θέλει διπλασιασμό των αποδοχών του, δηλαδή από τα 400 χιλιάρικα τον χρόνο να φτάσει στα 800.

Οι δυο τους, εκτός από την αξία τους, ξέρουν και την επιθυμία των αντιπάλων να τους αποκτήσουν. Ο Ομπράντοβιτς και ο Γιαννάκης θέλουν και τον έναν και τον άλλο. Κι επειδή γνωρίζουν ότι αυτό είναι δύσκολο, θέλουν τουλάχιστον να διασφαλίσουν τον κεκτημένο και να μη βρεθεί ξαφνικά ο αντίπαλος με τους δύο, από λάθος χειρισμούς και αχρείαστα πείσματα.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στο πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζουν αρχικά τις υποθέσεις οι δύο διοικήσεις. Οι Γιαννακόπουλοι, που είναι γνωστό ότι δεν φείδονται χρημάτων, ξέρουν την εμμονή του Ομπράντοβιτς με τον Τσαρτσαρή και φέρονται αποφασισμένοι να κάνουν αυτό που πρέπει για να τον κρατήσουν. Αν και στη δική του περίπτωση, όμως, είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν και λίγο, στου Βασιλόπουλου μπορεί να κάνουν τις γνωστές… σπατάλες τους. Το κίνητρο για μια νίκη εντυπώσεων επί των Αγγελόπουλων, μετά από τον θρίαμβο με τον Γιασικεβίτσιους, άσχετα με το ότι ο παίκτης δεν έχει βγει όπως τον περίμεναν, είναι τεράστιο και διαρκές.

Στον Ολυμπιακό μετά την οικονομική… λαίλαπα Γκέρσον, που σκόρπαγε δεξιά κι αριστερά τα εκατομμύρια, θέλουν να αποφύγουν όχι τα έξοδα, αλλά τα πεταμένα λεφτά.

Μ’ αυτό συμφωνεί και ο Γιαννάκης, αλλά επ’ ουδενί δεν θεωρεί πεταμένα όσα λεφτά κι αν χρειαστούν για τον Βασιλόπουλο. Θα προτιμούσε δηλαδή ο προπονητής, και θα το ζητήσει φυσικά, να γίνει μια υπέρβαση για τον διεθνή παίκτη, τον οποίο ο ίδιος καθιέρωσε στην Εθνική και σχεδόν… αρχίζει την πεντάδα απ’ αυτόν, και να «κοπούν» κάποιες άλλες δαπάνες.

Να δοθούν δηλαδή λιγότερα χρήματα για τους αλλοδαπούς της επόμενης χρονιάς, αφού ο ίδιος με τους συνεργάτες του είναι διατεθειμένοι να «ξεσκονίσουν» την αγορά και να μην αρχίσουν να αγοράζουν διάφορους… Ρόμπερτς, όπως έκανε ο Γκέρσον.

Για να βγει συμπέρασμα για την εξέλιξη των δύο υποθέσεων, ακόμα είναι νωρίς. Αν υπήρχε ποντάρισμα, όμως, μάλλον τη μικρότερη απόδοση θα έδινε το «τα παίρνουν και μένουν» και όχι οτιδήποτε άλλο.


Σχολιάστε εδώ