Πολυφωνική αντίδραση

Το παρών στην κινητοποίηση των κατοίκων έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου και Γιάννης Μαγκριώτης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Νίκος Γιαννόπουλος, Μαρία Τούρτα, Παντελής Κουκουλεκίδης, Μαρία Βασιλάκη, Μιχάλης Τρεμόπουλος (επικεφαλής της Οικολογικής Κίνησης), οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Αγκαθίδου και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ), ο γραμματέας της οργάνωσης Ε΄ διαμερίσματος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Κουρίδης κ.ά.
Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση του 2006 (επί υπουργίας Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη) η οποία επιτρέπει την ανοικοδόμηση του οικοπέδου, στο οποίο προβλέπεται να χτιστούν περί τα 33.000 τ.μ. (πλην των 12.750 τμ του υπόγειου πάρκινγκ), κτίρια τα οποία θα διατεθούν προς οικιστικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις. Οι περίοικοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο-φιλέτο ζητούν το οικόπεδο των 26 στρεμμάτων να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής, προσβάσιμος σε όλους. Επιπλέον, τα υπάρχοντα κτίρια να αναστηλωθούν ώστε να διατεθούν για πολιτιστικές χρήσεις και για τη λειτουργία βιομηχανικού μουσείου. Οι συγκεντρωθέντες προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της οδού Γ. Παπανδρέου (πρώην Ανθέων). Παράλληλα, συγκέντρωσαν δεκάδες υπογραφές τις οποίες θα καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ώστε να ζητηθεί το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (εκδικάζεται τον Ιούνιο) αίτηση ακύρωσης της απόφασης του κ. Βουλγαράκη, την οποία κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.


Σχολιάστε εδώ