ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Την ανάθεση της σωτηρίας του συστήματος στους ίδιους τους ασφαλισμένους, που καλούνται να αποδεχθούν το σάρωμα δικαιωμάτων τους, αφού προηγουμένως έζησαν τη λεηλασία, τη ληστεία και τη χρησιμοποίηση από τις διάφορες κυβερνήσεις των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Για σύγκρουση «μέχρις εσχάτων» μιλούν τα συνδικάτα, για συνολική απόρριψη και της φιλοσοφίας και των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΟΣ), προδικάζοντας έτσι σκληρή μάχη στη Βουλή.
Στους δρόμους, με πικετοφορίες, συλλαλητήρια και απεργίες, θα βρίσκονται για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς είναι κοινή η παραδοχή πως «οι μόνοι που τη βγάζουν καθαρή είναι οι συνταξιούχοι…». Και, βεβαίως, είναι προφανές πως, σε περίπτωση ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου από τη Βουλή, γεννιέται με νέα ασφαλιστική κατηγορία, που θα την αποτελούν όσοι ξεκινήσουν τον εργασιακό τους βίο μέσα στο 2008, οπότε και θα ξεκινήσει η πρώτη φάση ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου.
Στο μεταξύ: Επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες μας, σύμφωνα με τις οποίες:
-Με την ψήφιση του νομοσχεδίου (εντός 4 μηνών) ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν τη διοικητική και λειτουργική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
-Το 2010 θα ισχύσουν οι διατάξεις που καταργούν σταδιακά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επιφέρουν μείωση των συντάξεων.
-Το 2013 τίθενται σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις που αυξάνουν σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, δηλώνει στο «ΠΑΡΟΝ» ότι:
Το «νομοσχέδιο Πετραλιά» δεν διέπεται από ασφαλιστική λογική, καθώς κεντρικό του θέμα είναι οι ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Τα οικονομικά των Ταμείων θα έχουν οριακό όφελος, καθώς υπολογίζεται πως τα μέτρα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο μπορεί να αποδώσουν σε 10 χρόνια και η απόδοσή τους τότε θα είναι περί 300 εκατ. ευρώ ετησίως ή το 5% της εισφοροδιαφυγής ετησίως. Ο κ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζει ότι «βασικό γνώρισμα της μεταρρύθμισης είναι η μείωση των συντάξεων και η αναποτελεσματικότητα».
Πιο κοντά σε μπλακ άουτ
Μακρύς ο κατάλογος των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν ή θα εκδηλωθούν μέσα στην εβδομάδα:
= Πιο κοντά σε ένα μπλακ-άουτ βρίσκεται η χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την άλωση των αποθεματικών των Ταμείων τους. Ήδη, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος πλήττουν περιοχές της χώρας.
=Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στη Τράπεζα της Ελλάδος και στους δήμους και κοινότητες.
=Νέα 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Μαρτίου πραγματοποιούν οι μηχανικοί του Δημοσίου.
=Δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές θα απέχουν από τις εργασίες τους επίσης για 48 ώρες την Τετάρτη και την Πέμπτη, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Μεγάλο συλλαλητήριο οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με στάσεις εργασίας (1 με 3 μ.μ.) την Τετάρτη, ενώ κηρύσσουν νέα 24ωρη γενική απεργία στις 19 Μαρτίου (μεθεπόμενη Τετάρτη).


Σχολιάστε εδώ