Να καλύπτουν τα Ταμεία τις εξωσωματικές

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκουλάκης «ο αριθμός των διαθεσίμων κρεβατιών ΜΕΘ είναι ανεπαρκής, δεδομένου ότι σαν χώρα χρειαζόμαστε 2.000 – 3.000 κλίνες εντατικής και διαθέτουμε μόλις 500, με συνέπεια να υπάρχουν καθημερινά στο ΕΚΑΒ λίστες αναμονής ασθενών σε βαρύτατη κατάσταση», την ώρα μάλιστα που 150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές σε όλη τη χώρα γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο για τη λειτουργία τους προσωπικό. Ο βουλευτής του

ΠΑΣΟΚ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για τη σωστή στελέχωση και λειτουργία των ΜΕΘ και στη θεσμοθέτηση οργανογράμματος με τους κανόνες λειτουργίας των ΜΕΘ.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει ότι «το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης για τα περίπου 250.000 – 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα είναι δυσβάσταχτο, καθώς καλούνται να πληρώσουν από 3.000 έως και 4.000 ευρώ για κάθε προσπάθεια, την ίδια στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία τούς επιστρέφουν μόλις 352,16 ευρώ» και ενώ ο υπουργός Υγείας με δηλώσεις του στις αρχές Μαΐου του 2007 είχε εξαγγείλει «την πλήρη κάλυψη της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τα ασφαλιστικά ταμεία».


Σχολιάστε εδώ