Κάτω στον Πειραιά

Στην ενέργεια αυτή ο κ. Γλύκας προέβη διαμαρτυρόμενος για το σχέδιο επέκτασης της τρίτης προβλήτας και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

// Εντυπωσιακή ήταν η αντίδραση των υπευθύνων των χώρων των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην παραλία του Φαλήρου στο θέμα της σπατάλης νερού που είχαμε επισημάνει για τελευταία φορά την περασμένη Κυριακή. (σ.σ.: και άλλες τέσσερις-πέντε φορές στη διάρκεια του χρόνου). Εκεί λοιπόν που επί έναν χρόνο έκαναν πως δεν… έβλεπαν και δεν άκουγαν τίποτε για τα νερά που έτρεχαν στον δρόμο, την περασμένη Κυριακή έστειλαν τον υδραυλικό του γηπέδου του Τάε Κβο Ντο και αποκατέστησε όλες τις βλάβες. Να και κάτι που δεν το περιμέναμε και μας αιφνιδίασε ευχάριστα.

// Την ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου το 2004, που δεχόταν την κατασκευή του Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ στο Σχιστό υπό όρους και την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας τον Ιούνιο 2006 που έκρινε παράνομη τη λειτουργία του, αποφάσισε ομόφωνα σε ειδική ανοιχτή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού.

Παρόντες στη συνεδρίαση η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων για την απομάκρυνση του Κέντρου Διανομής και κάτοικοι της πόλης, που από την πρώτη μέρα αντέδρασαν στην κατασκευή του και προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στο ιστορικό τού θέματος από το 2002 έως την κατασκευή του Κέντρου (παραμονές εκλογών τον Μάρτιο του 2004), τις αποφάσεις του ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου την ίδια περίοδο (17 Μαρτίου 2004), οι οποίες δεν τηρήθηκαν με ευθύνη της τότε διοίκησης έως και την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε παράνομη τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2006, αφού δεν έχει εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών όρων.

Ο πρώην δήμαρχος Στέφανος Χρήστου στην ομιλία του τόνισε ότι οι μετρήσεις που γίνονταν το 2000 δεν έδειχναν βλαπτικότητα του Κέντρου, γι’ αυτό ζήτησε να ξαναγίνουν και τώρα.

// Από τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Βουτσινά, Γ. Δαβάκη, Π. Καλαγιά, Κ. Μανωλάκο και Τ. Μητρόπουλο, σχετικά το δημοσίευμά μας της περασμένης Κυριακής σύμφωνα με το οποίο είναι δυσαρεστημένοι με κάποιες ενέργειες του συντονιστή του Συνδυασμού και θα επιδιώξουν την αντικατάστασή του, πήραμε την ακόλουθη απάντηση:

«α) Η μέχρι τώρα θητεία μας έχει αποδείξει ότι δεν έχουμε μάθει να δρούμε παρασκηνιακά και να επιδιώκουμε να πετύχουμε τους όποιους στόχους μας με αδιαφανείς διαδικασίες.

β) Είναι γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν εκφραστεί από ορισμένους από εμάς δυσαρέσκειες για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αλλά οι όποιες διαφωνίες ή ενστάσεις συζητούνται από κοινού και μέσα στο στενό πλαίσιο της ομάδας των συμβούλων του Συνδυασμού μας.

γ) Όλοι οι σύμβουλοι του Συνδυασμού μας, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πολιτεία μας, αποφασίζουμε από κοινού και παίρνουμε κατά το δυνατόν ομόφωνες αποφάσεις, ειδικά μάλιστα για θέματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Κατόπιν αυτών, θεωρούμε το δημοσίευμα υπερβολικό και άστοχο, δεδομένου ότι εκτός των άλλων επιδιώκεται να γίνει διαχωρισμός και ενδεχομένως αντιδικία μεταξύ των συμβούλων της ομάδας μας.»

Σημ. «Π»: Ευχαριστούμε τους κυρίους συμβούλους που παρακολουθούν τόσο σχολαστικά τα δημοσιεύματά μας, αλλά επί της ουσίας επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ μας, αφού παραδέχονται ότι έχουν εκφραστεί ορισμένα ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Όσο για το κίνητρό μας, αυτό ήταν και παραμένει η ενημέρωση των Πειραιωτών για τα τεκταινόμενα στον δήμο και πάντως όχι ο διαχωρισμός και η αντιδικία μεταξύ των συμβούλων της αντιπολίτευσης, όπως αναφέρουν.


Σχολιάστε εδώ