ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» «ΘΕΜΑ»;

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ως τώρα δεν έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια μεταβίβασης και ίσως έχει τη δική του σημασία το ότι ο Γ. Μπόμπολας αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα αυτές τις μέρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπάρχει μια πρόταση για την απόκτηση, έναντι 20 εκατ. ευρώ (κατ’ άλλους 15 εκατ. ευρώ), του μεριδίου (40%) του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, προϋπόθεση απαραίτητη για να συναινέσουν στην πώληση και οι άλλοι δύο μέτοχοι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και ο έτερος των συνιδιοκτητών, Τάσος Καραμήτσος, έχει συμφωνήσει να πουλήσει και αυτός το ποσοστό του, 20%, στον Μπόμπολα. Έτσι θα υποχρεωθεί και ο Θέμος να δώσει το δικό του ποσοστό, το άλλο 40%, αφού δεν θα έχει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στην έκδοση, αλλά και στη γραμμή της εφημερίδας, πέραν του δικαιώματος του ελέγχου κάθε πράξης που έχει, σύμφωνα με τον νόμο, ο κατέχων ποσοστό πάνω από 20%.

Η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ούτε υπήρξαν ανακοινώσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη. Ορισμένοι κρατούν τις επιφυλάξεις τους ενθυμούμενοι και την περιπέτεια της αποτυχημένης μεταβίβασης του συγκροτήματος προ 2ετίας στη Γ. Αγγελοπούλου. Τότε που είχε ανακοινωθεί η συμφωνία από το Mega και στη συνέχεια αναιρέθηκε, πάλι με ανακοίνωση από το ίδιο κανάλι.

Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος μπορεί να ανέβηκε στο συγκρότημα της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, αλλά οι πιο παρατηρητικοί λένε πως συνήθως οι σημαντικές συναντήσεις γίνονται εκτός ομίλου, στο σπίτι του Γ. Μπόμπολα. Ο παρουσιαστής της «Ζούγκλας» όμως δημοσίως παραδεχόταν πως δέχθηκε πρόταση, αν και πληροφορίες λένε πως υπήρξε ένα ραντεβού και με τον Σ. Ψυχάρη. Η πλευρά του ΔΟΛ μάλλον δεν είναι ευχαριστημένη από την εξέλιξη και ίσως είμαστε μπροστά ακόμη και στη διάλυση της συμμαχίας ΔΟΛ – Πήγασου, με ό,τι αυτό σημαίνει για το Mega. Λέγεται πως η επικοινωνία μεταξύ Φ. Μπόμπολα και Σ. Ψυχάρη, των υπερμάχων της συγχώνευσης ΔΟΛ – Πήγασου, «πάγωσε».

Αν τελικά το συγκρότημα Μπόμπολα αποκτήσει το «Θέμα», (κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο), τότε είναι προφανές πως η εφημερίδα θα στερηθεί του επικοινωνιακού της επιχειρήματος πως είναι «αντιδιαπλεκόμενη εφημερίδα», καθώς πλέον τα δημοσιεύματά της θα εκλαμβάνονται ως αποτέλεσμα της γραμμής που θα χαράσσει η νέα ιδιοκτησία. Κάτι τέτοιο ενδέχεται να έχει επιπτώσεις και στο ΠΑΣΟΚ, αφού δεν είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει το «Θέμα» και με τη νέα ιδιοκτησία να στηρίζει την ίδια γραμμή. Το σημαντικότερο όμως για έναν από τους εκδότες θα είναι η προσδοκία για διαφορετική αντιμετώπιση, καθώς η εφημερίδα θα είναι ιδιοκτησία ενός ισχυρότερου παίχτη. Αλλά όλα αυτά προς το παρόν είναι εκτιμήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος χάνει μια εφημερίδα που τον στήριζε μόνιμα.


Σχολιάστε εδώ