ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΡΕΥΝΑ

Τι άλλο θέλουν για να ξεκινήσουν έρευνα σε βάθος προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάτι δεν πάει καλά με το παράνομο στοίχημα και αν πράγματι στήνονται αγώνες γι’ αυτό, όπως όλη η χώρα βοά ότι γίνεται;

Οι δηλώσεις ενός θεσμικού παράγοντα, του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξη Κούγια, για την απόδοση του τερματοφύλακα της ομάδας του Σιντιμπέ, η οποία, όπως είπε, ήταν μειωμένη λόγω… στοιχήματος, χρήζει τουλάχιστον έρευνας. Μήπως ήταν τυχαίο και το ότι ο ΟΠΑΠ δεν είχε στο κουπόνι του δικού του στοιχήματος το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Καστοριά 1-2 την περασμένη Κυριακή, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κούγιας και το οποίο στο παράνομο στοίχημα το διπλό έδινε 10 απόδοση. Ήταν τυχαίο που ο ΟΠΑΠ δεν το είχε αυτό το ματς στο κουπόνι του; Επίσης, γιατί ο ΟΠΑΠ δεν είχε στο κουπόνι του την περασμένη Κυριακή και τους αγώνες Αγροτικού Αστέρα – Πανσερραϊκού 0-1 και Εθνικού Αστέρα – Χαϊδαρίου 1-1; Ξέρουν στον ΟΠΑΠ για τα «περίεργα» πρακτορεία και αυτά που παίζονται λίγη ώρα πριν από αγώνες πολλά λεφτά; Συμβαίνει κάτι με αυτά τα πρακτορεία και είναι σε γνώση του Μιχάλη Λιάπη και του Γιάννη Ιωαννίδη όλα αυτά.

Δικαστική παρέμβαση

Το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007 ότι στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη είχε φθάσει καταγγελία για αγώνα της Β’ εθνικής, σύμφωνα με την οποία ήταν στημένος στο στοίχημα για ισοπαλία στο ημίχρονο και άσσο στο τέλος. Και σ’ αυτήν την περίπτωση η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα. Είχαμε επίσης γράψει για παράγοντα που κατέχει ομάδα Β’ εθνικής και φέρεται να «ελέγχει» και άλλες της ίδιας κατηγορίας, περίπτωση για την οποία λέγονται παρά πολλά. Εχουμε γράψει και για την Α΄ Εθνική, τη Super League όπως λέγεται πλέον, έχουμε γράψει και για ομάδα που ο ΟΠΑΠ δεν τη βάζει στο κουπόνι του στοιχήματος, αλλά και για ομάδες που οι αγώνες τους φαίνονται περίεργοι και «φράζονται», που σημαίνει ότι κάτι περίεργο υπάρχει και σταματά το ποντάρισμα. Εχουμε γράψει πολλά, διότι οι πληροφορίες για την εμπλοκή του παράνομου στοιχήματος στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ, είναι πάρα πολλές. Αρκεί να θελήσει κάποιος να προχωρήσει λίγο και θα βρει πάρα πολλά, μα πάρα πολλά.

Με τα όσα είπε πλέον ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα, και δικηγόρος στο επάγγελμα Αλέξης Κούγιας, υπάρχει και η «νομιμοποίηση» των δικαστικών αρχών, αλλά και της εκτελεστικής εξουσίας για να παρέμβουν και να προχωρήσουν σε έρευνα.

Πιθανώς, θα θελήσει και ο ίδιος ο κ. Κούγιας να πει περισσότερα, διότι ξέρει περισσότερα και ίσως έψαχνε και αυτός την αφορμή για να τα πει. Ιδού η Ρόδος…


Σχολιάστε εδώ