εδώ Βρυξέλλες

→ Την παροχή αναλυτικών πληροφοριών από τις αεροπορικές εταιρείες στους επιβάτες για την τελική τιμή που υποχρεούνται να καταβάλουν, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για το ακριβές αντίτιμο του ναύλου συν τους φόρους, αεροπορικά και λοιπά τέλη, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα ασφάλιστρα και οι προσαυξήσεις καυσίμου, προβλέπει η πρόταση Κανονισμού της Επιτροπής σχετικά με κοινούς κανόνες εκμετάλλευσης των αεροπορικών γραμμών στην ΕΕ, ανέφερε η αρμόδια για θέματα προστασίας των καταναλωτών επίτροπος Μεγκλένα Κούνεβα, σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη.

→ «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει περαιτέρω πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν τον χρηματοοικονομικό αποκλεισμό και την υπερχρέωση των νοικοκυριών, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την ”πίστωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην ευημερούσα κοινωνία”, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2007», ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και τις ίσες ευκαιρίες, Βλαντιμίρ Σπίντλα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη.

→ Τη θέση ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθόσον απλοποιεί τον έλεγχο των δραστηριοτήτων των φορολογουμένων από τις φορολογικές αρχές, διατυπώνει η Κομισιόν σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο.

→ Άμεση λύση και λήψη μέτρων αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι έλληνες κτηνοτρόφοι από τη συνεχή αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και την καθήλωση των τιμών των κτηνοτροφικών προϊόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Γκλαβάκης. Συγκεκριμένα ο έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρει ότι «οι ευρωπαίοι κτηνοτρόφοι τις τελευταίες δεκαετίες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οδηγούν την ευρωπαϊκή κτηνοτροφία στην παρακμή. Σʼ όλα αυτά τους τελευταίους μήνες προστίθεται και η σημαντική αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, που επιτείνει τη δυσχερή κατάσταση για την επιβίωση του τομέα».

→ Παραποιημένα είναι τα μισά από τα φάρμακα τα οποία διακινούνται μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου που συγκαλύπτουν τη διεύθυνσή τους, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου για θέματα επιχειρήσεων και βιομηχανίας επιτρόπου κ. Verheugen προς τους ευρωβουλευτές της ΝΔ Γιώργο Παπαστάμκο και Μανώλη Αγγελάκα. Ο κ. Verheugen διευκρινίζει επίσης ότι το έργο του εντοπισμού των εργαστηρίων που λειτουργούν παράνομα και διακινούν φάρμακα από το διαδίκτυο αποτελεί ευθύνη των αρμοδίων αρχών των κρατών μελών, οι οποίες μπορούν να προβούν σε διάφορα διοικητικά μέτρα που μπορούν να φτάσουν μέχρι και την ανάκληση της άδειας παραγωγής τους.


Σχολιάστε εδώ