Διπλή ήττα των Ισραηλινών στη Γάζα

Ως πρόσχημα για να εισέλθει ξανά στα παλαιστινιακά εδάφη ο εβραϊκός στρατός κατοχής χρησιμοποίησε την εκτόξευση ρουκετών από μαχητές της Χαμάς σε διπλανά ισραηλινά χωριά. Για να φανεί πόσο γελοίες είναι οι δικαιολογίες των Ισραηλινών, πρέπει να αναφέρουμε ότι από το 2001 που ξεκίνησε η εκτόξευση αυτών των ρουκετών μέχρι σήμερα οι Ισραηλινοί είχαν 12 νεκρούς. Οι νεκροί των Παλαιστινίων μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας που διήρκεσε η δολοφονική επίθεση του εβραϊκού στρατού ξεπέρασαν τους 120.

Μπήκαν λοιπόν, έσφαξαν και έφυγαν, υπό τις ζητωκραυγές χιλιάδων Παλαιστινίων που βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν τη νίκη τους, ενώ η Χαμάς ανακοίνωνε ότι θα ανακατασκευάσει όλα τα σπίτια που κατεδάφισαν τα αφιονισμένα κτήνη του Ισραήλ. Η εσπευσμένη αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα επιβλήθηκε υπό το βάρος τριών εξελίξεων.

Αρχικά, λόγω της έκπληξης που δέχτηκαν βλέποντας κατά την είσοδό τους στη Γάζα όχι μόνο να εκτοξεύονται πολλαπλάσιες ρουκέτες, αλλά να χρησιμοποιούνται νέου τύπου, 21 συγκεκριμένα, ρουκέτες μεγαλύτερου βεληνεκούς. Έφυγαν λοιπόν φοβούμενοι μην πάθουν ό,τι έπαθαν και στον Λίβανο, όπου βρέθηκαν απροετοίμαστοι μπροστά στο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ.

Κατά δεύτερον, έφυγαν για να σώσουν το κύρος του εντελώς αναξιόπιστου ενδοτικού προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, που έβλεπε τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης να βγαίνουν στον δρόμο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας τον ίδιο μόνο του να συζητάει με τους Ισραηλινούς.

Έφυγαν, τέλος, βλέποντας τη Χαμάς να κερδίζει ακόμη μια μάχη, αυτήν τη φορά της επικοινωνίας, με αφορμή την αποκάλυψη του αμερικανικού περιοδικού «Vanity Fair» ότι ο Λευκός Οίκος μαζί με τον Αμπάς είχαν σχεδιάσει το πραξικόπημα εναντίον της Χαμάς, που έγινε τον Ιούλιο του 2007. Το είχαν, μάλιστα, σχεδιάσει από τον Ιανουάριο του 2006, όταν η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές!

Κατόπιν όλων τούτων, αποδεικνύεται πόσο αδιέξοδη είναι η τακτική των Αμερικανών και των Ισραηλινών να αποκλείουν τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς, εμμένοντας σε μια πολιτική ωμής καταστολής.


Σχολιάστε εδώ