Δεν μπόρεσαν να «φάνε» τον Μπάγια

ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ θύμιζε μετά από πολλά χρόνια η εκλογική αντιπαράθεση στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, με σαφή και συγκεκριμένο στόχο, τόσο από την πλευρά κύκλων του Αρείου Πάγου όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης, που επιχείρησαν με προκλητικές παρεμβάσεις να εκτοπίσουν το παλαιό προεδρείο και «να φάνε τον Μπάγια», ο οποίος ωστόσο επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αυτές, που επαναλαμβάνουμε θύμισαν παλιές εποχές, με υποσχέσεις κάθε μορφής προς τους Εισαγγελείς (!) που είναι μέλη της Ένωσης, έφεραν πόλωση και ενόχληση γι’ αυτές τις προσβλητικές, όπως έλεγαν, παρεμβάσεις κι έτσι υπήρξε πρωτοφανής συμμετοχή που άγγιξε το 99% και βέβαια και πάλι νίκη του Αντιεισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια και των συνεργατών του στο παλαιό προεδρείο, που διεκδικούσαν και πάλι την επανεκλογή τους. Σημειώνουμε ότι αποτελείται από εισαγγελείς ανεξάρτητους, υποστηριζόμενους διακομματικά, ακόμη και από μερίδα κυβερνητικών στελεχών.

Παρά την προκλητική κυβερνητική παρέμβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ορισμένους κύκλους του Αρείου Πάγου, δεν κατάφεραν να ελέγξουν την Ένωση Εισαγγελέων, εκλέγοντας μόνο 4 μέλη, σε αντίθεση με τον Μπάγια, που εξέλεξε 5 μέλη.

ΣΤΙΣ εκλογές της περασμένης Κυριακής

υποψήφιοι ήταν 18 Εισαγγελείς της Αθήνας και του Πειραιά, που διεκδίκησαν τις εννέα θέσεις των μελών του ΔΣ. Η συμμετοχή έφθασε το 99% και ψήφισαν 504 εισαγγελείς. Κατά σειρά ψήφων εξελέγησαν Σ. Μπάγιας με 349 ψήφους, Αν. Κανελλόπουλος 224, Μπρακουμάτσος 171, Καλλίδης 141, Τσαρδιάκας 139, Σοφουλάκης 134, Θεοδωροπούλου 120, Παναγιωτόπουλος 119, Καπάγιαννη 110 ψήφους.

Έχει ενδιαφέρον ότι μετά την εκλογή και την πρόσκληση του κ. Μπάγια για συνεδρίαση την επομένη ημέρα της εκλογής του νέου ΔΣ, προκειμένου να εκλεγεί το νέο προεδρείο, η υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση και κύκλους του Αρείου Πάγου τετράδα αρνήθηκε να προσέλθει και έτσι το προεδρείο εξελέγη από την πεντάδα του κ. Μπάγια, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της σκληρής αντιπολίτευσης και της πόλωσης…

ΑΠΟ τα βασικά αιτήματα που έχει διατυπώσει το νέο προεδρείο είναι η λειτουργία της δικαστικής αστυνομίας, η καθιέρωση νομικού ασυμβίβαστου για τα μέλη των ΔΣ των δικαστικών ενώσεων να αναλαμβάνουν θέσεις επιθεωρητών και μελών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, η άρση των περιορισμών στη λειτουργία του αυτοδιοίκητου, η ευρεία και μόνιμη αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων, η αναβάθμιση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των Εισαγγελιών, η θέσπιση νέου ειδικού μισθολογίου, η αύξηση των οργανικών θέσεων, η άμεση εφαρμογή του θεσμού της εθελουσίας εξόδου.


Σχολιάστε εδώ