Αντιπολιτευτικά πυρά για το «σκάνδαλο του αιώνα»

Για τις πρωτοβουλίες αυτές της παράταξης η κυρία Αράπογλου δήλωσε:
«Όσο κι εάν το ʽʽσύστημα Παπαγεωργόπουλουʼʼ επιδιώκει τη συγκάλυψη και αυτής της υπόθεσης, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Η αλήθεια θα λάμψει και οι ένοχοι, αλλά και οι συνένοχοι, θα αποκαλυφθούν.»
Εν τω μεταξύ δύο ολόκληρες μέρες κατέθετε ο φερόμενος ως κατηγορούμενος υπάλληλος στις δικαστικές αρχές και, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, απεκάλυψε πολλά για συνενόχους και ευθύνες πολιτικών προσώπων, γεγονός που έκανε πολλούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης να ανησυχούν.

Ανησυχία όμως έχει προκαλέσει και στις εισαγγελικές αρχές, αλλά και στη διοίκηση του δήμου η δημοσιοποίηση καταγγελίας των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκη για την ανάγκη φύλαξης των εγγράφων της ταμειακής υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση και άρα αποτελούν προανακριτικό υλικό, τα οποία και είναι αποθηκευμένα σε παρακείμενο από το δημαρχείο χώρο και φυλάσσονται επί 24ώρου βάσεως από δύο δημοτικούς αστυνομικούς. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για την ασφάλεια των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των εγγράφων.
Για το θέμα -όσο και αν ακούγεται παράξενο στην Ελλάδα του 2008- συγκάλεσε σύσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος και χειρίζεται όλες τις υποθέσεις υπεξαίρεσης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες δεν είναι λίγες.


Σχολιάστε εδώ