άλλες τυπολογίες

•Τουλάχιστον 3 αθλητικές εφημερίδες αυξάνουν την τιμή τους, στο 1,3 ευρώ από αύριο, Δευτέρα. Πρόκειται για τη «SportDay», η οποία το Σάββατο, μαζί με την «Equipe», ανέβηκε στο 1,5 ευρώ, την «Πράσινη» και την «Αθλητική». Προς το παρόν θα διατηρήσουν την τιμή τους, στο 1 ευρώ, το «Φως» και ο «Πρωταθλητής». Συνάμα ως το τέλος του μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει και το αθλητικό φύλλο του ΔΟΛ.

•Για τις 2 Οκτωβρίου 2008 αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει ο Νίκος Ευαγγελάτος εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η αναβολή δόθηκε εξαιτίας της πληθώρας εκδίκασης υποθέσεων. Στο δικαστήριο παρίστατο ο Γιώργος Ψαρράς, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alpha, ενώ ως μάρτυρας για την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού ο Τάσος Μπούρας. Ο σημερινός διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1, στην αγωγή του διεκδικεί το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση μη υλοποίησης της συμφωνίας για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «για τις περιόδους 2006 – 2007 και 2007 – 2008, ήτοι από 1.1.2006 έως 1.12.2008». Την περίοδο 2006 – 07 το κεντρικό δελτίο παρουσίαζε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ ο Νίκος Ευαγγελάτος είχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Channel Nine, παρουσιάζοντας για τον Alpha τις «Αποδείξεις».

•Πόσο κοστίζει ένα DVD με ταινία «πρώτης κυκλοφορίας»; Ο «Τύπος της Κυριακής» μαζί με την εφημερίδα, το περιοδικό του, ένα βιβλίο και την ταινία

«Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» πωλούνταν 4 ευρώ, πριν από δύο Κυριακές. Την ίδια ώρα, σε κεντρικό κατάστημα της Αθήνας το ίδιο DVD προσφέρεται στην τιμή των 3,99 ευρώ. Θα αντιδράσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς με δική της γνωμάτευση δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση;

•Διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία περί ενδιαφέροντος επενδυτών για απόκτηση μεριδίου στον ΑΝΤ1 η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού.

• Ομόφωνα αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τη δίωξη προσώπου που σχετίζεται με την ιστορία των δομημένων ομολόγων. Το επιχείρημα του πειθαρχικού είναι πως η αγορά έγινε όχι με την τρέχουσα τιμή, αλλά με τη βάση την ονομαστική αξία, η οποία ήταν υψηλότερη.

•Τον σκιτσογράφο της «Ελευθεροτυπίας» Αρκά χτύπησε η Γιάννα Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες. Παρά τη δελεαστικότατη πρόταση ο σκιτσογράφος επέλεξε να παραμείνει στον Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας του «Ελεύθερου Τύπου» χτύπησαν και την πόρτα σημαντικού λογοτεχνικού περιοδικού.

• Να ενδυναμώσει το φύλλο του Σαββάτου θέλει και το «Έθνος». Έτσι προγραμματίζει την ένθεση 3 νέων περιοδικών για οικολογία-ταξίδια, αυτοκίνητο, σπίτι, με την παράλληλη μετατροπή του «Κουζινομαγειρέματα» σε εβδομαδιαίο.

•Δύο νέα αθλητικά περιοδικά στα περίπτερα. Το πρώτο θα είναι το «SMS», από τη «SportDay», με διευθυντή τον Κώστα Βαϊμάκη, και το δεύτερο θα προέρχεται από τη γαλλική εφημερίδα «Equipe» και θα μοιράζεται με τη «Καθημερινή» του Σαββάτου, με βάση και τη συμφωνία του συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου με τον γαλλικό αθλητικό κολοσσό.

•Τι συμβαίνει με τη μετοχική σύνθεση του Alpha 9,89; Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ σε σχετικό αίτημα του Γ. Ψαρρά, πρώην ανώτατου στελέχους του Alpha, του χορήγησε ένα πιστοποιητικό με τη βεβαίωση πως είναι μέτοχος, χωρίς όμως να αναγράφεται το ποσοστό. Ως δικαιολογία αναφέρθηκε πως ο σταθμός δεν έχει στείλει ακόμη όλα τα έγγραφα. Είναι επίσης ενδεικτικό πως ούτε στα αναρτημένα στο www.esr.gr δεν υπάρχουν ποσοστά παρά μόνο τα ονόματα των Δ. Κοντομηνά, Γ. Ψαρρά και Solecastle.

•Διαφωνία στο τίμημα για την πώληση της συμμετοχής (11%) του Ιδρύματος Τύπου στην «Ευρώπη». Η τιμή που προτείνει η πλευρά Αγγελοπούλου δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους υφιστάμενους μετόχους (Μπόμπολα, Αλαφούζο κ.ά.) και όπως φαίνεται θα υπάρξει νέος κύκλος διαβουλεύσεων ή και αντιπαράθεσης. Πάντως διαφαίνεται πως η «Ευρώπη» θα απαντήσει στη Γιάννα Αγγελοπούλου και στο «Άργος», χτυπώντας κάποιον από τους πελάτες του.

***
Εν αναμονή έκδοσης νέων εφημερίδων. Λίαν συντόμως αναμένεται να απαντηθούν τα ερωτήματα αν το δίδυμο Γ. Κουρή – Ν. Χατζηνικολάου θα προχωρήσει σε μια νέα έκδοση. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξετάζεται, θυμίζουμε, από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στο Mega.

***
Εξαφανίστηκαν την περασμένη Τρίτη τα τσοντοκάναλα από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Είναι αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας ή οφείλεται σε πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους;

***

>> Τηλεοπτικό πρόγραμμα για την ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ που θα δίνει πρόσβαση στους πολίτες με αναπηρία, ζητά η ΕΡΤ με διαγωνισμό που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Με δεδομένο ότι το ποσό που θα διατεθεί από την ΕΡΤ προέρχεται κατά 80% από κοινοτικούς πόρους, μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας, οι όροι ελέγχου είναι αρκετά αυστηροί. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 20.728.000 ευρώ και χωρίς ΦΠΑ 17.418.487,39 ευρώ. Η δημόσια πρόσκληση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακή Τηλεόραση – Ανάπτυξη Ψηφιακού Περιεχομένου για ΑμεΑ» (www.ert.gr/tv4all & www.infosoc.gr). Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν έως και τη 16-4-2008 και αφορούν όλες τις κατηγορίες ψηφιακού τηλεοπτικού προγράμματος. Στόχος είναι να προσφερθεί προσβάσιμο πρόγραμμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τουλάχιστον δε δύο γλώσσες για να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα ψηφιακού περιεχομένου τηλεοπτικών προγραμμάτων για το μέλλον.

>> Δεν διαφαίνεται από το ΕΣΡ πρόθεση προστασίας των ανηλίκων από την έκθεσή τους στη μικρή οθόνη μέσω των ριάλιτι σόου. Οι άνθρωποι του
Alpha, που πήγαν στο ΕΣΡ την περασμένη Τρίτη, υποστήριξαν ότι αφού το σόου του Baby dance προβάλλεται στο εξωτερικό, δεν υπάρχει κανένα θέμα στην Ελλάδα. Στον βρόντο φαίνεται πως πηγαίνει η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

>> Δεν είχαν αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις του Ν. Μαστοράκη και της πλευράς Μπόμπολα για το Radio Gold, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ο Ν. Μαστοράκης εξετάζει την πρόταση ενός άλλου ομίλου, ενώ συνολικά ως σήμερα 6 επιχειρηματίες έδειξαν ενδιαφέρον…

>> RΑπεργία για την Τετάρτη 12 Μαρτίου προγραμματίζει η ΕΠΗΕΑ στον Alpha, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των 2 απολύσεων που έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

>> Στη δημιουργία της ηλεκτρονικής «Ζούγκλας» zougla.gr σχεδιάζει να προχωρήσει ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος. Την περασμένη Δευτέρα έβγαλε τελικά εκπομπή, αν και είχε ανακοινώσει από τον ΑΝΤΕΝΝΑ FM πως δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

>> Γενέθλια για την τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια». Έκλεισε έναν χρόνο τηλεοπτικής ζωής.

>> Και… blog TV. Αύριο, Δεύτερα, ξεκινάει τις διαδικτυακές του εκπομπές ο Σίλας Σεραφείμ στο www.silas.gr.

>> «Ο κόσμος δεν ήθελε ούτε τη Στάη ούτε τη Ζαχαρέα». Τη δήλωση αυτή κάνει ο Νίκος Κακαουνάκης στο περιοδικό «TiVo» και δεν περνάει απαρατήρητη…

>> Θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους ως φαίνεται ΕΡΤ και Ολυμπιακός για έναν ακόμη χρόνο (1+1), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη. Η συμφωνία κλείστηκε στο Λονδίνο τη βραδιά της ήττας του Ολυμπιακού.

>> Προβάδισμα δείχνει να έχει η Forthnet για την απόκτηση της NetMed. Σύμφωνα με πληροφορίες, η APAX, παρά τη νέα πρόταση που κατέθεσε δεν κατάφερε να προσεγγίσει εκείνη της Forthnet, ενώ από κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο ΑΝΤΕΝΝΑ. Ανασταλτικός παράγοντας για την απόκτηση της NetMed ήταν, όπως λέγεται, η προϋπόθεση που έθετε η Forthnet να συναινέσουν οι μέτοχοί της στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Εάν αυτό εξασφαλιστεί, κάτι που ήδη διαφαίνεται, τότε ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση της NetMed. Αν τελικά η Forthnet νικήσει στην κούρσα, τότε θα αλλάξουν άρδην οι ισορροπίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αφού θα αναγκαστεί και ο ΟΤΕ να μπει στο παιχνίδι, την ίδια ώρα που οι άλλες εταιρείες του κλάδου, χωρίς τηλεοπτικό περιεχόμενο και –το κυριότερο– χωρίς ισχυρά κεφάλαια, θα περιοριστούν αναπόφευκτα μόνο στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.


Σχολιάστε εδώ