Τρέχουν για τους Ταγαράδες

Τη σύσκεψη οργάνωσε η ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, ύστερα από έγγραφο αίτημα των δημάρχων της ανατολικής περιοχής του νομού, οι κάτοικοι της οποίας πλήττονται -κυρίως αυτοί- από τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής των Ταγαράδων, η οποία εδώ και μήνες έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της.

Οι δήμαρχοι Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών, θέλησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο να «κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τη δημόσια υγεία, καθώς η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ έχει ως αποτέλεσμα τα σκουπίδια όλης της Θεσσαλονίκης να συνεχίζουν να οδεύουν στους Ταγαράδες, ενώ η χωματερή δεν αντέχει άλλο.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος -δήμαρχος Θέρμης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του διαδημοτικού φορέα που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων- παρουσίασε στοιχεία από τα οποία συμπεραίνεται ότι η χωματερή των Ταγαράδων είναι πλέον μια απασφαλισμένη βόμβα για τη δημόσια υγεία, η οποία ανά πάσαν στιγμή μπορεί να εκραγεί, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για όλη την περιοχή.

«Βρείτε άμεσα λύση, γιατί αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε τη χωματερή», είπε στους δημάρχους, τους βουλευτές και τους λοιπούς πολιτειακούς παράγοντες που μετείχαν στη σύσκεψη.

Από τη δική τους πλευρά, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιάννης Ζουρνάς (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης) εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα μπορέσει να δεχτεί απορρίμματα το αργότερο έως στις 6 Ιουνίου, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα που υπάρχει στους Ταγαράδες.

Ζήτησαν μάλιστα να συγκροτηθεί επιτροπή που θα επισκεφτεί τον Γιώργο Σουφλιά, ζητώντας την παρέμβασή του για το ξεπέρασμα των προβλημάτων.

Να σημειώσω πως στον χώρο της σύσκεψης «εισέβαλαν» μερικές δεκάδες κατοίκων της περιοχής των Ταγαράδων, που με πανό και συνθήματα προσπάθησαν να πιέσουν τους αρμόδιους να πράξουν τα δέοντα για την επίλυση του προβλήματος.

Να σημειώσω επίσης πως η δημόσια τηλεόραση της Θεσσαλονίκης -η ΕΤ3- παρουσίασε το τεράστιο, για τη δημόσια υγεία, αυτό θέμα με σκανδαλώδη μονομέρεια, αποκλείοντας από το εκτενές ρεπορτάζ της οποιαδήποτε αναφορά στα επιχειρήματα των τριών δημάρχων Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών.

Οι τηλεθεατές είδαν μεγάλα αποσπάσματα από τις ομιλίες του Παπαγεωργόπουλου, του Ζουρνά, του Τσιότρα. Είδαν δηλώσεις μερικών «γαλάζιων» βουλευτών και κάποιων -επιλεγμένων- φιλοκυβερνητικών δημάρχων. Δεν υπήρξε όμως χρόνος για τους τρεις δημάρχους της ανατολικής περιοχής Θεσσαλονίκης -ούτε καν για τον «γαλάζιο» δήμαρχο Βασιλικών- με αίτημα των οποίων πραγματοποιήθηκε η εν λόγω σύσκεψη.

Οι τρεις δήμαρχοι ενοχλήθηκαν σφόδρα με την πρακτική του αποκλεισμού τους από την ΕΤ3 -το ίδιο έπραξε και η TV 100- καθώς εμφανίστηκαν στα μάτια των τηλεθεατών είτε ως άλαλοι είτε ως… συμβιβασμένοι.

Διαμαρτυρήθηκαν δεόντως προς τα δύο δημόσια κανάλια και εξασφάλισαν υποσχέσεις πως θα υπάρξει επανόρθωση. Ωραία πράγματα…


Σχολιάστε εδώ