Το κοινό συμφέρον θα σώσει (;) την αναθεώρηση

Η εκτίμηση αυτή, που από την αρχή είχε κάνει η στήλη, φάνηκε να επιβεβαιώνεται σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Επιτροπής Αναθεώρησης, στις οποίες από υποχρέωση συμμετέχουν κάποιοι βουλευτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε έκκληση προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αποχωρήσουν από την ψηφοφορία που θα γίνει τους επόμενους μήνες, γιατί αλλιώς, όπως τους είπε, το αποτέλεσμα των συζητήσεων που γίνονται θα είναι «μηδενικό».

Κι αυτό, γιατί μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ εάν φύγει ένα ακόμη κόμμα από την ψηφοφορία, όπως είχε κάνει το ΚΚΕ στην προηγούμενη Βουλή, η Αναθεώρηση «θα πάει στράφι», αφού ούτε μια από τις διατάξεις που έχουν προταθεί δεν θα συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που χρειάζονται για να αναθεωρηθούν.

Τα κόμματα της Αριστεράς, που συμφωνούν με την κατάργηση του ασυμβίβαστου, όπως και ο ΛΑΟΣ, αλλά και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ που ήθελαν γι’ αυτόν τον λόγο να μην αποχωρήσουν, δεν ξεκαθάρισαν τη θέση τους. Αν μείνουν πάντως μόνο και μόνο για να ψηφίσουν αυτήν τη διάταξη, δεν ξέρουμε αν αυτό θα είναι το καλύτερο για τον κοινοβουλευτισμό.


Σχολιάστε εδώ