Σχέδια για 2 Ραδιομέγαρα

Εκείνο που δεν διευκρινίζεται στο σχέδιο είναι η τύχη του υφιστάμενου Ραδιομεγάρου, για το οποίο προγραμματίζονται κτιριακές επεκτάσεις. Σύμφωνα με το σχέδιο, το πρώτο Ραδιομέγαρο θα κατασκευαστεί ως το 2013 σε οικόπεδο έκτασης περίπου 140 στρεμμάτων, στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Όμως, όπως σημειώνεται, «απαιτείται προηγουμένως να ρυθμιστούν σημαντικά πολεοδομικά θέματα, όπως τροποποίηση ορίων ζώνης προστασίας Πεντελικού όρους και χωροθέτηση των εγκαταστάσεων». Στη Θεσσαλονίκη το νέο Ραδιομέγαρο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Περαία, σε μια έκταση περίπου 760 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο, «μ’ αυτή την επένδυση θα εξοικονομηθεί ποσό 1,5 εκατ. ευρώ (την πενταετία) από τα ενοίκια των τριών κτιρίων της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη».

Ταυτόχρονα, για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών σχεδιάζεται η «κατασκευή νέου κτιρίου στην Αγία Παρασκευή με 2 καινούργια στoύvτιo», επιφάνειας 700 τ.μ. περίπου το καθένα, «εν όψει της αναμενόμενης αλματώδους ανάπτυξης της παραγωγής και εκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού προγράμματος».

Τέλος, για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, αναφέρεται στο σχέδιο πως «προς αξιοποίηση προσφέρονται κατ’ αρχήν όσα εκ της φυσικής τους θέσης και έκτασης μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος επενδυτών», διευκρινίζοντας πως με τον όρο αξιοποίηση εννοείται

«η εκμετάλλευση του ακινήτου με υλοποίηση επιτρεπόμενων ή δυνάμενων να επιτραπούν χρήσεων εκ μέρους επενδυτών, στους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση του ακινήτου, κατόπιν διαγωνισμού, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», ενώ υπογραμμίζεται πως υπήρξαν προβλήματα στο εγχείρημα του ακινήτου στο Ρίο της Πάτρας.


Σχολιάστε εδώ