Στον τοίχο ο Θέμος από την Τσέκου

ΜΕ ΤΗΝ κατάθεσή της η Τσέκου έφερε τη μεγάλη ανατροπή σε ορισμένα ζητήματα τα οποία είχαν περάσει ορισμένοι στην κοινή γνώμη και είχαν δημιουργήσει για λόγους ευνόητους μια διαφορετική εικόνα.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ από τον συνήγορό της κ. Κώστα Χρυσικόπουλο, η κατηγορουμένη μίλησε αναλυτικά για όλη την υπόθεση και με κάθε λεπτομέρεια για τη σχέση της με τον Ζαχόπουλο, για την προσπάθεια στο θέμα της δουλειάς, για τη βιντεοσκόπηση της ερωτικής συνεύρεσης με τον τέως γενικό γραμματέα, πότε ακριβώς έγινε, τι ακριβώς περιείχε, πότε το κατέστρεψε καθώς και για τις συναντήσεις της στο Mega και στο «Πρώτο Θέμα» και τις υποψίες για το πώς έγινε η αντιγραφή.

Η ΠΡΩΤΗ μεγάλη ανατροπή ήταν σε ό,τι αφορά το επιχείρημα που διακινούσαν κάποιοι δημοσιογραφικοί κύκλοι ότι το DVD κυκλοφορούσε πριν από 6 μήνες περίπου και ότι το Μέγαρο Μαξίμου το είχε παραλάβει από άλλους κύκλους, που εύκολα μπορούσαν να το βρουν. Η κατηγορουμένη δήλωσε στον ανακριτή ότι η μαγνητοσκόπηση έγινε από την ίδια στις 19 Νοεμβρίου, δηλαδή μόλις ένα μήνα πριν ο Ζαχόπουλος πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

ΕΙΠΕ ακόμη ότι τη μηχανή και την τσάντα την αγόρασε από την Πλατεία Κάνιγγος, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, ότι το υλικό που είχε βιντεοσκοπήσει ήταν διάρκειας 52 λεπτών περίπου, ότι αργότερα το κατέστρεψε καθώς επίσης και ότι δεν υπήρχαν μέσα αναφορές του Ζαχόπουλου σε πολιτικά πρόσωπα.

ΑΚΟΜΗ αναφέρθηκε αναλυτικά στις συναντήσεις που είχε στο «Πρώτο Θέμα» με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη, παρουσία του εργατολόγου κ. Νικολουτσόπουλου, καθώς και για την παρουσία του μοντέρ Γιώργου, ενώ περιέγραψε με λεπτομέρεια πώς κατά τη γνώμη της υπεκλάπη το υλικό, που ήταν σε μικρή βιντεοκασέτα μέσα στη μηχανή που είχε.

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, αυτό που έκανε εντύπωση είναι η ισχυρή μνήμη που έχει και περιέγραφε στον ανακριτή πρόσωπα και καταστάσεις με κάθε λεπτομέρεια, καθώς και ότι ξέρει πολύ καλά τι θέλει και τι προσπαθεί να κάνει. Είναι εντυπωσιακές οι λεπτομέρειες με τις οποίες περιέγραψε το γραφείο του Θέμου Αναστασιάδη, τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και τα χαρακτηριστικά του περίφημου Γιώργου, που ήταν μοντέρ στην εταιρεία που εξυπηρετεί την εκπομπή του Θέμου και φτιάχνει και τα διαφημιστικά του «Πρώτου Θέματος».

ΜΑΛΙΣΤΑ ο μοντέρ εντοπίστηκε αμέσως και κλήθηκε από τον ανακριτή, αλλά αρνήθηκε ότι γνωρίζει καν την κ. Τσέκου και έτσι φαίνεται ότι θα κληθεί τώρα σε αντιπαράσταση για να καταθέσει ενώπιος ενωπίω με την κατηγορουμένη.

ΤΈΛΟΣ, οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αποφασιστεί και τι θα γίνει με την αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο συνήγορος της κ. Τσέκου Κώστας Χρυσικόπουλος. Μέσα στον Μάρτιο πάντως φαίνεται ότι θα γίνει δυνατό να καταθέσουν και οι δύο ουσιώδεις μάρτυρες, ο Ζαχόπουλος και ο εργατολόγος κ. Νικολουτσόπουλος, που προς το παρόν παραμένουν ασθενείς…


Σχολιάστε εδώ