στα ενδότερα των ομάδων

– Αντί να πουν «ευχαριστώ» σε όσους έκαναν τα στραβά μάτια και, αντί να παραπέμψουν τον διεθνή τερματοφύλακα για απόπειρα βιαιοπραγίας, του απηύθυναν κατηγορία για εξύβριση, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μίλησαν ουσιαστικά για ασέβεια απέναντι στον Νικοπολίδη. Κι όμως, όλη η Ελλάδα έχει δει το βίντεο από τη φισούνα με τον Αντώνη να κατεβάζει την μπουνιά του προς τον Κονσεϊσάο.

=Ανεξάρτητα από την κατάληξη της χειροδικίας, η ενέργεια καταγράφηκε. Μόνο τα πειθαρχικά όργανα δεν είδαν τη σκηνή και αποφάσισαν να παραπέμψουν τον Έλληνα και τον Πορτογάλο για εξύβριση.

=Εκεί, λοιπόν, που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας, έρχεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός για να μας αποδείξει ότι μας θεωρεί ακόμα μεγαλύτερα κορόιδα. Διότι μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ως ασπίδα στον Νικοπολίδη.

=Ακόμα και την περίπτωση που ο Αντώνης πέταξε τα γάντια στην Ξάνθη ξέχασαν στον Ολυμπιακό. Μιλάμε για ιδιαίτερα ασθενή μνήμη.

=Κατά τα άλλα, ο Άκης Ζήκος τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές επειδή τόλμησε να εκφράσει μια γνώμη. Επειδή είπε ότι κάποιοι διαιτητές μπαίνουν σαν χεσμένοι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

=Προσωπικά διαφώνησα με τη δήλωση του έμπειρου παίκτη την ημέρα που την έκανε. Κυρίως, επειδή είχε τη γνώμη ότι μόνο ο Τάσος Κάκος δεν ευθυνόταν για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

=Αλλά, από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η ελευθερία γνώμης δεν οδηγεί στην τιμωρία. Ειδικά όταν είναι γενική και όχι προς συγκεκριμένο πρόσωπο.

=Κι, όμως, στην Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Ζήκο. Ενώ για τον Νικοπολίδη έκαναν γαργάρα την μπουνιά και ασχολήθηκαν μαζί του μόνο για εξύβριση.

=Ακόμα, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, διαπιστώνουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Με δυο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Ζήκος με μια ο Νικοπολίδης.

=Προφανώς, ο ένας έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο άλλος όχι. Ωραία η αντιμετώπιση από τα πειθαρχικά όργανα των δύο ποδοσφαιριστών.

=Να προσθέσω εδώ ότι ο Κονσεϊσάο είναι έξαλλος με τη στάση που κράτησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι τον άδειασαν, επειδή τον υποχρέωσαν να ζητήσει συγνώμη και από ‘δω και πέρα θα ψάχνεται διαρκώς.

= Κάποιοι που τον γνωρίζουν από το παρελθόν φοβούνται μήπως ξεσπάσει σε κάποιον αγώνα και προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα του. Το έκανε, άλλωστε, στο Βέλγιο όταν αγωνίστηκε στη Σταντάρ Λιέγης.

=Για να αποφευχθεί η έκρηξη ο Φερνάντο Σάντος έχει από κοντά τον συμπατριώτη του. Προσπαθεί με συνεχείς συζητήσεις να τον ηρεμήσει με την ελπίδα να βγάλει από τον παίκτη τον καλύτερο εαυτό του και όχι τα νεύρα του που του κόστισαν πολλά στο παρελθόν.

=Με τον Κονσεϊσάο έχει αρκετά πάρε δώσε και ο Ζήσης Βρύζας. Κυρίως χάρη στο πέρασμά του από την Ιταλία και τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του.

=Πάμε στο Ηράκλειο. Οι δύο σερί ήττες από τον Ατρόμητο έφεραν σε δύσκολη θέση τον Φανούρη Βατσινά, αλλά και τον Γιώργο Παράσχο.

=Σε πρώτη φάση, ο πρόεδρος του ΟΦΗ τα έχει με κάποιους παίκτες. Εκεί θα εξαπολύσει τα πυρά του και, όπως διαδίδουν κάποιοι στο Ηράκλειο, «μπορεί να έχουμε ακόμα και λύση συμβολαίου για παραδειγματισμό των υπολοίπων».

=Όλα, πάντως, θα εξαρτηθούν από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι εξελίξεις θα καθυστερήσουν.

=Αντίθετα, δηλαδή εάν τριτώσουν οι ήττες για τον ΟΦΗ, ο Βατσινάς θα πάρει μέτρα από αύριο το πρωί. Και τότε κάποιος θα χαιρετήσει πρόωρα το Παγκρήτιο.

=Μιας και μίλησα για χαιρετούρες, θυμήθηκα το άλλο κατόρθωμα του διπλανού. Έγραψε την περασμένη Κυριακή ότι ψάχνουν προπονητή στον Αστέρα Τρίπολης και, μάλιστα, στο ρεπορτάζ μπήκε μια φωτογραφία του Κάμπος.

=Πριν ξυπνήσουν στην Αρκαδία, η είδηση επιβεβαιώθηκε πλήρως. Ο Βραζιλιάνος άκουσε τους παράγοντες της ομάδας να του ανακοινώνουν την απόλυσή του.

=Πάμε στη Β΄ Εθνική. Εκεί γίνεται σφαγή για την άνοδο και κάθε αγωνιστική βγαίνουν μαχαίρια, όπως φάνηκε και την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Καλόπουλος μέτρησε γκολ υπέρ του Θρασύβουλου στο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό.

=Ο Καλόπουλος παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ για αγώνα της Β΄ Εθνικής, αν και βγήκε σώος από τα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας. Η παραπομπή του σαλονικιού διαιτητή είναι ενδεικτική της πολεμικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην κατηγορία.

=Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μια θέση για την άνοδο έχει καπαρωθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι άλλες δύο παίζονται ανάμεσα στον Ιωνικό, τον Πανσερραϊκό, τον Θρασύβουλο, τον Πανθρακικό και τον Εθνικό.

=Από τα ονόματα που παρέθεσα γίνεται αντιληπτό ότι στην πιάτσα έχουν ήδη βγάλει έξω από τη διεκδίκηση της ανόδου την Καλλιθέα, παρά την εξαιρετική πορεία της έως τώρα. Αντίθετα, βάζουν όλοι στο κόλπο τον Πανθρακικό, ο οποίος τιμωρήθηκε με μηδενισμό στον αγώνα με το Χαϊδάρι, αλλά και τον Εθνικό, αν και η ομάδα του Πειραιά έχασε σημαντικό έδαφος στο ξεκίνημα της κούρσας.

=Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς την ΠΑΕ Άρης προχώρησε ο Κώστας Χαλκιάς μετά την απόδοσή του στον αγώνα Κυπέλλου στην Ξάνθη. Ήταν μια απρόσμενη κίνηση, με την οποία ο Λαρισαίος ήθελε να διαψεύσει οποιαδήποτε συμφωνία του με άλλη ομάδα.

=Ο Χαλκιάς έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, αλλά κι έπειτα από την ανανέωση στο συμβόλαιο του Αντώνη Νικοπολίδη. Ουσιαστικά, δηλαδή, όπου και αν πήγαινε ο Χαλκιάς θα βρισκόταν δεύτερος τερματοφύλακας.

=Εξέλιξη που ασφαλώς αποτελεί το χειρότερο σενάριο για την επόμενη μέρα της καριέρας του. Οπότε, ο διεθνής τερματοφύλακας έστειλε το μήνυμα ότι «καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη».

=Στον Άρη, όμως, φαίνεται πως έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους. Εκτός και αν τελικά αναθεωρήσει τη στάση του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ζητήσει την παραμονή του Χαλκιά.

=Το αίτημα του Ντούσκο θα ‘ναι ο μοναδικός λόγος για να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και να διαμορφώσει κλίμα υπέρ του Λαρισαίου. Διότι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γίνεται πλέον ό,τι επιθυμεί ο Μπάγεβιτς.


Σχολιάστε εδώ