Πρωτεία στα σκάνδαλα ο δήμος Θεσσαλονίκης

Πρώτο επεισόδιο τη Δευτέρα, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, όλες οι παρατάξεις ζήτησαν πλήρη ενημέρωση για το θέμα, απαιτώντας να συζητηθεί ως κατεπείγον και πριν την ημερήσια διάταξη των υπολοίπων θεμάτων. Ο δήμαρχος αρνήθηκε, παραπέμποντας τη συζήτηση του μετά από έναν μήνα, όταν θα ολοκληρωθεί δηλαδή η ΕΔΕ και θα προκύψουν στοιχεία, ο Καπετανόπουλος προχώρησε σε ψηφοφορία με συνοπτικές διαδικασίες, το αίτημα απορρίφθηκε και οι δημοτικές παρατάξεις αποχώρησαν διαμαρτυρόμενες. Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», Χρύσα Αράπογλου, δήλωσε ότι «ο δήμαρχος επιχειρεί συγκάλυψη, αρέσκεται να ακούει μόνο τον εαυτό του», ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για πρωτόγνωρες διαδικασίες λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ο

Αγάπιος Σαχίνης κατήγγειλε και όλοι μαζί αποχώρησαν.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μονόλογο για το θέμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος που οι κακοί του υπάλληλοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού σε σύνολο 4.500 (λίγοι που τρων πολλά!).

Πριν από 4-5 μήνες βάλαμε νέο διευθυντή στις οικονομικές υπηρεσίες και του έδωσα εντολή να καθαριστεί το τοπίο! (ποια μεγαλύτερη παραδοχή της δυσλειτουργίας;).

Το ποσό των 10.000.000 ευρώ το βάλαμε τυχαία, γιατί στην έγκληση για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων έπρεπε να βάλουμε και μέχρι ποιου ποσού πρέπει να γίνει η κατάσχεση. Οι υπάλληλοι μου ανέφεραν ένα ποσό γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ και εγώ τους είπα να βάλουν δέκα (!) για να είμαστε καλυμμένοι».

(Δεν βαριέσαι, τι δύο τι δέκα.)

Αυτά τα φοβερά λοιπόν είπε ο Παπαγεωργόπουλος, αλλά δεν σταμάτησε εδώ. Εξέδωσε και δελτίο Τύπου με το οποίο κατήγγειλε την αντιπολίτευση ότι αποχώρησε σκηνοθετημένα, γιατί η Αράπογλου είχε εκδώσει εισιτήριο για την Αθήνα στις 4 μ.μ. και ο Μπουτάρης είχε εκδήλωση στις 6 μ.μ.

Η Αράπογλου αντέδρασε την ίδια μέρα δηλώνοντας ότι: «Ο κύριος Παπαγεωργόπουλος, αντί να παρακολουθεί την καθημερινή μου κίνηση, καλό θα ήταν να ασχοληθεί λίγο σοβαρότερα με τα σκάνδαλα στον δήμο του» και η παράταξη του Μπουτάρη έδωσε την απάντηση της την επόμενη μέρα με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία και αποκάλυψε ότι η μη πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών για κάποιους μήνες γινόταν με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου και σε γνώση του δημάρχου.

Αυτά προς το παρόν, γιατί απ’ ότι μαθαίνω πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες αναμένεται να πάρουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα για την πλήρη διαλεύκανση του θέματος που αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην αυτοδιοικητική ιστορία της Ελλάδας.

Αναμένουμε.


Σχολιάστε εδώ