Ο μεγαλύτερος παιδότοπος της χώρας άρχισε να λειτουργεί στο Π. Φάληρο

Ο συγκεκριμένος παιδότοπος, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 1.400 παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών και εκτείνεται σε 13 στρέμματα στο Πάρκο του Φλοίσβου. Διαθέτει πρότυπα, δημιουργικά και ασφαλή σύνολα παιχνιδοκατασκευών, όλα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, και υπάρχει πρόβλεψη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε ότι το έργο αυτό είναι το σημαντικότερο στην πορεία του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, μετά την κατασκευή του νέου δημαρχείου, ενώ η υπουργός κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αξιοποίηση του πάρκου και την ολοκλήρωση του έργου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πιέσεις που δέχθηκε από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, όταν ήταν υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δρομολογηθεί το έργο.

Τέλος, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση αλλά και την ικανοποίησή του, που κατέστη δυνατόν να γίνει κατά τη θητεία του ένα τέτοιο έργο στην περιοχή. Προανήγγειλε δε ότι σύντομα το Φάληρο θα μεταμορφωθεί σε μια όαση πρασίνου, αφού ήδη στον χώρο έχουν φυτευτεί 50 κυπαρισσοειδή δέντρα ύψους 5 μέτρων, 15 δάφνες Απόλλωνος ύψους 4 μέτρων, καθώς και περί τους 1.000 θάμνους, ενώ πολύ σύντομα, μετά την υλοποίηση σχετικού διαγωνισμού, θα φυτευτούν μεγάλα δέντρα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ σε όλο το πάρκο.


Σχολιάστε εδώ