Ντέρμπι στον Δικηγορικό

Σε ντέρμπι, όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί η μάχη στον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας σήμερα. Οι δυο «μονομάχοι», Γιάννης Κίτσος και Γιώργος Καλαπόδης, παρά τη διαφορά των 68 ψηφοδελτίων του πρώτου από τον δεύτερο, αναμένεται να κριθούν στα «σημεία» από τους συναδέλφους τους. Εντύπωση προκάλεσαν δύο πράγματα: Πρώτον η μεγάλη, πρωτόγνωρη, συμμετοχή στην ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής και δεύτερον, τα περίπου σαράντα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια που εμφανίστηκαν μόνο στην εκλογή προέδρου, αφού το ψηφοδέλτιο των συμβούλων είναι κοινό. Πολλοί κάνουν λόγο για μια μερίδα κυρίως νέων δικηγόρων, οι οποίοι, απογοητευμένοι από τη μέχρι σήμερα πορεία του συλλόγου και από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως νέοι στο επάγγελμα, έστειλαν μήνυμα δυσαρέσκειας προς όλους. Είναι κάτι που σίγουρα ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπʼ όψιν του την επομένη των εκλογών. Ζητούμενα επίσης είναι το εάν κατά τη σημερινή διαδικασία η προσέλευση θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα και τι θα κάνουν οι δικηγόροι που, ως νέοι στην πλειοψηφία τους, στήριξαν τις υποψηφιότητες των Αιμίλιου Ρουμελιώτη και Τρύφωνα Φραγκογιαννοπουλου – οι οποίοι έλαβαν συνολικά πάνω από 130 ψηφοδέλτια.

Απογοήτευση στο Ρίο
Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στους δημότες του Ρίου από τις επιδόσεις του δημάρχου και παλιού στελέχους της ΠΑΣΚΕ Χρήστου Λιακόπουλου. Ο δήμαρχος φαίνεται πως παρακολουθεί ως απλός θεατής τα προβλήματα που ο ίδιος καλείται να διαχειριστεί και η στασιμότητα είναι πλέον το σήμα κατατεθέν της δημοτικής του ομάδας.

Η καθημερινότητα σπάνια βρίσκει λύσεις μέσα από πρωτοβουλίες των υπευθύνων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα καθαριότητας, ο οποίος αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερος των περιστάσεων. Στις ελληνικές καλένδες έχει πάει και η καθημερινή φροντίδα στα δημοτικά διαμερίσματα του Ρίου, τα οποία με ευθύνη των τοπικών προέδρων έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ακταίον, όπου βρίσκεται και το εξοχικό σπίτι του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Μια περιοχή στην οποία ο κάτοικος και ο επισκέπτης έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με σκουπίδια, κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης, διαλυμένες πινακίδες οδών, καμένα φωτιστικά και χόρτα που μειώνουν το πλάτος των δρόμων, λακκούβες και ό,τι άλλο μπορεί να κάνει τους δημότες να σκέπτονταν, πως μια ακόμα τετραετία να πάει χαμένη για τον δήμο τους.


Σχολιάστε εδώ