«Νοσεί» ο «Ευαγγελισμός» σύμφωνα με «αυτοψία» κλιμακίου του ΣΥΝ

«Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ο πεπαλαιωμένος κτιριακός και ιατρικός εξοπλισμός εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των χιλιάδων ασθενών και των εργαζομένων, που αμείβονται με γλίσχρους μισθούς και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επίσκεψη στο

Γ. Ν. «Ευαγγελισμός» αντιπροσωπείας στελεχών του τμήματος υγείας του ΣΥΝ με επικεφαλής τον βουλευτή Θανάση Λεβέντη.

Ως προς τις ελλείψεις προσωπικού αναφέρεται συγκεκριμένα ότι είναι κενές 130 θέσεις γιατρών, από τις 881 που προβλέπονται από τον οργανισμό, 534 θέσεις νοσηλευτών από τις 1.481, 629 θέσεις διοικητικού από τις 1.147 και 85 θέσεις τεχνιτών από τις 193.

Από τα 14 χειρουργεία λειτουργούν τα 12 λόγω έλλειψης προσωπικού, όταν σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας έπρεπε να είναι 3πλάσια.

Όσον αφορά την Ψυχιατρική Κλινική η κατάσταση δεν περιγράφεται μια και φιλοξενεί έως και 47 ασθενείς σε 20 κλίνες, όπου οι μισοί νοσηλεύονται κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και από τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του νοσοκομείου, όπως καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, μηχανογράφηση, συντήρηση μηχανημάτων, όπου οι εργολάβοι θησαυρίζουν αλλά αμείβουν τους εργαζόμενους των συνεργείων με μισθούς πείνας.


Σχολιάστε εδώ