Μπράβο στην Καλαμαριά για το θάρρος της

Τη μικρή αυτή ομάδα και τους δικηγόρους της που δεν δίστασαν να τα βάλουν με όλο… το σύστημα και μέσω των δικονομικών τους κινήσεων ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα της αθλητικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα και το πόσο διάτρητο είναι αυτό.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League, ο δικηγόρος της Καλαμαριάς Πέτρος Καϊμακάμης υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του ενός εκ των αθλητικών δικαστών, του Γιώργου Στεφανάκη, επειδή ο γιος του έχει υπαλληλική σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά και ο ίδιος είχε αναλάβει υποθέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη παλαιότερα. Ο κ. Στεφανάκης τελικά αυτοεξαιρέθηκε.

Στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, κατά την εκδίκαση την περασμένη Τετάρτη, ο δικηγόρος του παίκτη Γιώργος Παναγόπουλος υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του ενός αθλητικού δικαστή, του Λάμπρου Μπίρδα, λόγω του ότι ήταν και δικηγόρος της ΕΠΟ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο πρωτοδικείο. Για τον κ. Μπίρδα είχαμε γράψει και παλαιότερα και είχαμε θέσει το ερώτημα κατά πόσο είναι δεοντολογικό να είναι αθλητικός δικαστής και να εμφανίζεται στο δικαστήριο ως δικηγόρος της ΕΠΟ.

Μάθαμε, μάλιστα, πως ο κ. Μπίρδας εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ως δικηγόρος του προέδρου της ΕΠΟ, του κ. Γκαγκάτση, σε αγωγή του τελευταίου κατά του δημοσιογράφου Αντώνη Καρπετόπουλου, και θέτουμε εκ νέου το ίδιο ερώτημα. Κατά την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης Βάλνερ ο κ. Μπίρδας αυτοεξαιρέθηκε τελικά μετά την αίτηση του δικηγόρου του παίκτη και αυτό τα λέει όλα περί της δεοντολογίας και της ηθικής του πράγματος.

Το ίδιο βράδυ, την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Παναγόπουλος, ως δικηγόρος του Βάλνερ, και οι Πέτρος Καϊμακάμης και Κώστας Μπάιμπας συγκρούσθηκαν μέχρι τελικής πτώσης με τον Ολυμπιακό, όπως είχαν κάνει και στον πρώτο βαθμό, για κάτι που δεν φέρει ευθύνη η ομάδα αλλά η ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία και εξέδωσε το δελτίο.


Σχολιάστε εδώ