Εναλλαγή σε Προεδρία της Δημοκρατίας και Βουλής

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε την περασμένη Τετάρτη στο ΡΙΚ στην πρότασή του, την οποία είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή το «ΠΑΡΟΝ», προς το ΔΗΚΟ για να στηρίξει το τελευταίο την υποψηφιότητα Κασουλίδη και η οποία είχε ως εξής:

1) Τέσσερα υπουργεία στο ΔΗΚΟ

2) Τον Επίτροπο στην ΕΕ

3) Την εναλλαγή της Προεδρίας της Βουλής και της Δημοκρατίας. Δηλαδή, αυτήν την πενταετία να δοθεί η Προεδρία της Βουλής στο ΔΗΚΟ, η Προεδρία της Δημοκρατίας στο ΔΗΣΥ και την επόμενη πενταετία να πάει η Προεδρία της Δημοκρατίας στο ΔΗΚΟ και της Βουλής στον ΔΗΣΥ.

Εάν έχανε τις εκλογές ο κ. Κασουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης είχε αποδεχθεί να δοθεί η Προεδρία της νέας Βουλής, αυτής δηλαδή που θα προκύψει το 2011, στο ΔΗΚΟ.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι άλλο: Για ποια συμφωνία μιλάμε όταν ο κ. Αναστασιάδης θα ήταν έτοιμος, διά πυρός και σιδήρου, να εξεύρει λύση στη βάση του Σχεδίου Ανάν ως το τέλος του 2008; Η συμφωνία θα ήταν κενή περιεχομένου και οι ΔΗΚΟϊκοί θα πιάνονταν κορόιδα… Για να λέμε και του στραβού το δίκιο και με τη συμμαχία του με το ΑΚΕΛ χλωμά είναι τα πράγματα. Είχαν κλείσει συμφωνία χωρίς να ξέρουν τι υπουργεία θα έπαιρναν από τον Χριστόφια, με αποτέλεσμα να σφαχτούν…


Σχολιάστε εδώ