Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Εθνική Τράπεζα: Τα γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Όσο αυξάνονται οι πιέσεις, τόσο πιο ανοιχτά πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αφτιά μας για την πορεία του τίτλου. Τι κι αν αρκετοί προβληματίζονται ακόμα για τα… 40 ευρώ. Μόλις προχθές δημοσιοποιήθηκε η τελευταία σύσταση της γερμανικής Deutsche Bank για την Εθνική. Παραμένει η προτροπή αγοράς (buy) και διατηρείται η τιμή – στόχος των ευρώ.

4Ίσως πολλοί να βρίσκουν κουραστική την επιμονή της στήλης στα σχόλια για την Ακτοπλοΐα. Αλλά και να θέλουμε να αγιάσουμε δεν μας αφήνουν! Λίγους πάντως εξέπληξε η είδηση της –επίσημης– συγχώνευσης της Attica Group με τη θυγατρική της Blue Star…

4FG Europe: Έτοιμη η εταιρεία για την απόδοση μερίσματος –ρεκόρ– σε σύγκριση με προηγούμενες χρήσεις! Η εταιρεία φαίνεται πως και φέτος (χρήση 2008) θα διαγράψει ανάλογη πορεία με αυτήν της αμέσως προηγούμενης χρήσης (2007), όταν και ανακοίνωσε θεαματικές οικονομικές επιδόσεις. Και οι ειδικοί «βλέπουν» ακόμα καλύτερα αποτελέσματα φέτος.

4Εμπορική Τράπεζα: «Γυρνάει» ο τροχός; Ναι, λέει η αγορά, ναι λένε και τα στελέχη της τράπεζας. Χαρακτηριστική της αισιοδοξίας που φαίνεται να διακατέχει τους πάντες είναι και το κλίμα που επικράτησε κατά την ανακοίνωση νέου business plan της τράπεζας από τον διευθύνοντα σύμβουλό της Αντώνη Κροντηρά. Ο οποίος ανακοίνωσε επέκταση δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια και ειδικότερα σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

4Aspis Bank: Όσα ακούγονται ως σενάρια τις τελευταίες εβδομάδες έσπευσαν να επιβεβαιώσουν οι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας. Ήτοι τις προχωρημένες (;) συζητήσεις με επενδυτικούς ομίλους της αλλοδαπής για εξαγορά ακόμα και πλειοψηφικού πακέτου της τράπεζας…

4Ελληνικά Καλώδια: ίσως η βασικότερη –κατά πολλούς– μετοχή του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα την Τρίτη. Κι εκεί θα δούμε κατά πόσον όσοι έσπευσαν να… μιζεριάσουν με αφορμή τις πρόσφατες πιέσεις στους τίτλους του ομίλου είχαν δίκιο ή όχι!


Σχολιάστε εδώ